Uluslararası platformda düzenlenen “İlk Sürdürülebilir Şehirler İklim Etki Yarışması” sonucunda göre SUBÜ ve Karasu Belediyesi’nin hazırladığı proje, seçilen dört proje arasında yer aldı. EIT Climate-KIC ve FedEX’in Sürdürülebilirlik ve Hareketlilik Projelerini hayata geçirmek için 19 ülkenin 43 başvuru yapılmıştı.

Karasu Belediyesi ve SUBÜ işbirliğiyle sokak alanlarını yeniden tahsis ederek yayalar, bisikletler ve scooterlar için güvenli ve etkili aktif seyahat koridorları oluşturmayı amaçlayan proje için 50 bin dolar hibe yapılacak. Proje, motor trafiğinin hakimiyetini azaltmayı hedefleyerek ve gençleri dahil etmeye odaklanarak aktif seyahate ve toplu sürdürülebilir hareketliliğe daha geniş bir geçişi teşvik etmeyi amaçlıyor.

Belediye Başkanı İshak Sarı, “İklim etkisi mücadelesi önerimizin kabul edilmesinden dolayı çok mutluyuz. Bu program, şehrimizde yaya ve bisiklet hareketliliğini kolaylaştırarak vatandaşlara, tatilcilere ve iklime fayda sağlayacak. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.