Aybüke Yıldız'ın "Ve rota oluşturuldu" başlıklı köşe yazısı

Zaman çerçevesiz, insan aptal…

Aşk kaybolmuş bir çocukluk gibi deli dolu, sizler sadece sessiz kalın bütün cahillere kaybedin çocukluğunuzu. Anlatmak hatta yazmak kolay mıydı? Bazen hiçbir şeyi bilemeyiz.

Şarkılar bir cevap olmalı. Şiirler çok güzel ve her yerdeler ya sizler neredesiniz? Ben oldukça uzaklardayım. Duygular kalıyor.

Hadi ama şiirler hep güzel kokar der şair... Hem sizler ayna karşındakini ne kadar seviyoruz hatta hayalleriniz ne? Hadi yorumlara hayallerinizi bırakın.

Kitaplar okuyun aptal suretler yerine kitaplar biriktirin ve hayvanları çok sevin.

Okyanus dünya için ve derdi dünyanın kıymetten sonra aptal suretlerin kalan kötülüklerini temizlemek. Teşekkür ederim etrafımda olduğunuz için kalbimin ses dalgaları...

Kelime oyunları çok seviyorum. Dünya zaten bir kurgu düzeninde. ‘’Ceza çalmalı kime anlatsam.’’

Bazı insanlar cahil bazıları ise kendisine saygısı olanlar olarak ikiye ayrılır.

Bazen kaçmak gerek her şeyden en çokta kalbimden onu dinlememeliyim. Aşk sen benden çokta kıyıda kal. Her şey oldukça saçma.

Kim kazandı sen mi ben mi?

Kaybettiğim kaç savaş ya da anlamını yitiren kaç kişi.

Bugün biraz aptallık üstümde var, zaman kıyısız ve sen tam bir koca aptalsın güzel adam. İnsanlar kötü yarım kalmış her şey en çokta çoğunun çocukluğu, kaçmayın gerçeklerden. Kalbinize zimmetleyin çöpten ekmek yiyen insanları hatta çocuklarına bakmayınca intihar eden anne ve babaları, çok şey var ama ben karalamak istemiyorum vicdanım kaldırmıyor. Hadi ama şimdi kim kazandı.

Ben kaybetmeliyim, kalbim sessiz kalmalı şiirler hep yok olmuş gibi kim nerede belirsiz.

Gülşen’in dediği gibi bir taraf seç aşk...

Kimsin, kimiz ve kimsiniz?

Şarkılar kalbime mesken ve şiirlerim aşk tarafında. Aşık olun...Güzel sevin ve sevilin kendinize saygınız olsun. Pencere kenarında kalmayan çiçekler misal...