Her karşılaştırmada olduğu gibi burada da belli kriterler ön plana çıkmaktadır öyle ki dizel bir araç alarak yılda 100.000 km yol yapan iki aracın bile aynı marka ve model olsalar dahi elde edeceği yakıt tüketimi, bakım maliyetleri ve arıza durumunda yedek parça gereksinimleri birbirinden oldukça farklı olabilir. Bunun için öncelikle farklı kişiler tarafından kullanılıyor olmaları yeterlidir aracın bir tanesini yaşlı bir bayan kullansın diğerini ise ehliyetini yeni alan bir genç kullansın dersek zaten siz ne demek istediğimi anlamış olursunuz sanırım.

 

Tüm bunların dışında dizel araçlardan başladık diye söylüyorum dizel araçlar kötü yakıttan benzinli araçlara oranla çok daha fazla olumsuz şekilde etkilenirler yani tüm şartlar aynı bile olsa kullanıcılar aynı bile olsa alınan kalitesiz yakıt bile motorda, enjektörlerde erken aşınmalara filtrelerde tıkanmaya ve dolayısıyla yüksek miktarda masrafa yol açar.

 

Birazda benzinli ve dizeli kıyaslama yoluna gidersek benzinli araçlar sarsıntısız ve çok daha fazla sessiz çalışırken dizel araçlar yeni yeni biraz daha sessiz olsalar da benzinli araçların yanına yaklaşamazlar. Elbette bunun yanında alım maliyeti var aynı aracın dizeli ve benzinlisi arasında kimi zaman 30'lara varan satın alım farkı ortaya çıkıyor. Örnek olarak 120 bin lira olan benzinli aracın aynısının dizeli 135 bin lira olsun aradaki 15 bin lirayı en baştan cebimizden çıkarmış oluyoruz tamam satarken belki bir miktar pahalı satıyoruz ancak bu rakam aldığınız araca göre farklılık gösteriyor, kimi zaman 80-100 bin lira gibi fazladan rakamları ödemek durumunda kalabiliyoruz özellikle premium markaların sıfır araçlarında durum maalesef böyle. Neyse paraları verdik diyelim bakalım ekonomi elde edebilecek miyiz ?

 

Litre fiyatı düz olarak 1 lira ucuz olsa ve her kilometrede 20-25 daha az tüketim sağlayarak ortalama 25-35 arasında daha az cebimizden para çıksa bile bunu kâr edebilecek noktalara getirmek için on binlerce kilometre daha fazladan yol yapmak gerek ki buda zaten bakım maliyetleri benzinli araçlara göre çok olan dizellerin getirdiği avantajı önemli ölçüde azaltarak ekonomiye geçme noktasında sıkıntı oluşturuyor.

 

Ufak bir hesapla varsayalım erişilebilir olan fiyat farkı 15 bin lira aralığında ve sadece yakıt gideri olarak kilometrede ortalama 50 kuruş tüketen benzinli bir aracımız olsun dizel aracımız ise kilometrede 35 kuruş yakıt tüketelim aradaki 15 kuruşluk farkla iki aracı da 100 bin kilometre boyunca kullanarak sadece elde verdiğimiz parayı amorti etmek bir 100 bin kilometre daha yaptığımızda ise belki 15 bin lira ekonomi yaptık diye düşünebilirsiniz ancak 200 bin kilometre süresi boyunca yapılacak servis ve bakım maliyetlerini işin içerisine katıp üzerinde hiç sorun çıkartmasalar bile dizel yakıtın kirli bir yakıt olduğu ve motor içerisindeki bileşenleri benzine göre çok daha fazla kirlettiğini, benzinli motorda olmayan ve dizel motorun olmazsa kritik parçaların bu zamanlarda tabii ki kullanıma yakıta birçok şeye bağlı ancak kronik sorunları bizleri korkutmaya başlıyor. Birkaç sorunla karşılaşıyor ve aracımızı satıyoruz çevreye verdiği kirlilik de bunun yanında cabası.

 

Ben aracımı alırken en baştan fazla para vermeye hazırım, aracımı çok dikkatli kullanırım bakımlarını eksik etmem torku olsun çekişi güçlü olsun sesli çalışsa da az yaksın ben zaten 500 bin kilometre yapacağım bu sürede de hep aynı yerden düzgün yakıt alacağım ve bu nedenle neredeyse hiç bir sorunla karşılaşmam çevreyi de biraz fazla kirleteyim bir şey olmaz diyorsanız dizel araç alabilirsiniz ama tam tersi yılda 10-20 bin kilometre yapıyorsanız benzinli araçlar tam size göre. Dikkatli sürün, iyi haftalar.