Kimler geldi kimler geçti yazı dizisine bu hafta Levent Gümüşdere ile devam ediyoruz.

 

Gümüşdere’nin kariyer yolunda önü açık ama…

 

Sakarya hakemliğinin dününü, bugününü anlatan yazı dizisinin dördüncü ve son konuğu Levent Gümüşdere.

 

Daha önce Sakarya hakemliğinin dününü bugününü anlatırken yola Süper Lig hakemimiz Atilla Karaoğlan ile çıkmış, daha sonra sırasıyla Erkan Engin, Serkan Önsalın performanslarını hakem tahtasına koyarak tartmaya gayret etmiştik. Bu hafta da ulusal hakemliğe yeni yükselen, gelecek adına etrafa hakem ışığı saçan Levent Gümüşdere’nin Koronavirs tatiline gelmeden önceki süreçte gösterdiği performansı dilimizin döndüğünce sizlerle paylaşmaya gayret edeceğiz.

 

 

Levent Gümüşdere, ulusal hakemlikte yeni olmasına karşın bu gün itibarıyla 8 orta ve 5 yardımcı hakemlik aldı. Bu bulunduğu yerde yeni olan bir hakem için hiç de fena değil.

 

ÖNÜ AÇIK AMA

 

Levent Gümüşdere için hakemliği için bizde olumsuz çok fazla düşünce yok. Ancak bazı sergilediği tutum ve davranışlar, attığı yanlış adımlar sayesinde MHK’nin gelecek vaat eden hakemlerinin bir araya getirdiği seminere çağrılmamıştır. Bu, onun adına kaçan bir trendir. Bu konuyu köşeme taşıyarak fazla irdelemeden, bu güne kadar yönettiği dördüncü hakem olarak çıktığı maçların bilançosunu önünüze koyarak Levent Gümüşdere’yi anlatmaya devam edeceğiz.

 

HANGİ MAÇLARDA DÜDÜK ÇALDI?

 

Ulusal hakem klasmanında Sakarya’nın üç numaralı hakemi olma  konumunda üçüncü hakem olan Levent Gümüşdere, daha ilk yılında MHK’den sekiz maç alarak bize göre önemli bir iş başarmıştır. MHK iyi olmayan, gelecek vaat etmeyen bir hakeme TFF 3.Lig’de de olsa bu kadar maç vermez. Böyle bakınca 8 maç Gümüşdere için iyi maçtır.

 

İŞTE YÖNETTİĞİ MAÇLAR:

Yozgat - Aksaray

Silivrispor - Bursa Yıldırımspor

Malatya Yeşilyurt - Pazarspor

Payasspor - Derince Belediyesi

Ağrı 1970 - Karşıyaka

Batman Petrol - Halide Edipadıvar

Kozanspor - Tepeçikspor

Serik Belediye –Tokatspor

 

TFF 4 MAÇLARI:

Amedspor - Hacettepe

Soma - Keciörengücü

Samsunspor - İnegölspor

Zonguldak Kömür - 1922 Konya

 

 

Geriye baktığımızda, Hakan Kapankaya’yı, Şükrü Özkan’ı, Ahmet Öztürk’ü düdük çalarken görüyoruz. Yardımcı hakem olarak ise Ömer Arık (dışarıdan geldi), Veysel Dikici, Yüksel Erdoğan, Yücel Dalgıç, Rıdvan Altıntaş  (Astsubay kökenli dışarıdan gelen hakemler), Gürkan Tekneci, Hasan Kılıçkeser, Sami Mısırlıoğlu, Zafer Yıldırım, Rıfkı Gökbulut, Ahmet kaya, Şaban Keskin, Fatih Sucuoğlu ve Hüseyin Sezek. “Bir ileri bir geri yaparken, unuttuklarımız olmuşsa af ola” diyerek Levent Gümüşdere’yi anlatmaya devam edelim.

 

Gümüşdere, benim hakemlik izlenimlerime göre gelecek adın a etrafa ışık saçan bir hakem profilidir. Gelişmeye, bulunduğu yerin üstüne tırmanmaya aday Levent Gümüşdere, Sakarya’da ulusal hakemliğe yükselip daha ilk yılında 8 orta hakemlik, 5 yardımcı hakemlikle ödüllendirilmesi bedava değildir.

 

Ancak, iki nokta üst üste koyarak ona bazı hatırlatmalarda bulunmak gerek. Hakem işine bakacak, hakem işinle ilgili kapris yapmayacak, hakem kafasına göre gözlemci kaprisi yapmayacak, hakem eğer bir yere gelmek istiyorsa boyundan büyük işlere kalkmayacak. Bunlardan birini eksik yaparsan MHK’ye giden şikayetin içindeki ispiyon nedeniyle MHK’nin geleceğe yönelik hakem profillerini bir araya topladığı ara seminere çağrılmazsın.

 

 

Henüz yükselmek, göze girmek adına tren kaçmamıştır ama ikinci treninin vagonunda kendine yer ayırmak kendisine kalmıştır. Bu konuda büyük abi rolündeki Atilla Karaoğlan’a önemli görevler düşüyor. Sonuç, Levent Gümüşdere hakem olarak önüne bakarken, işine daha fazla odaklanacak, hakem evindeki kutuplaşmaları uzaktan seyrederken, başına buyruk olmayacaktır.

 

Daha yolun başında yapılan ufak bir hatanın ne kadar büyütülerek MHK’ya iletildiğinin altında yatan nedenleri iyi irdelemek, bundan sonra yola nasıl yürüyeceği konusunda karar vermek Levent Gümüşdere’ye kalmış bir şeydir.

 

Haftaya, “Sakarya’nın profesyonelleri” yazısı dizisi kapsamında Karasu’nun yıldızlarına yer vereceğiz. İlk yazımızda konuğumuz Recep Çetin olacak. Haftaya görüşmek dileğiyle…