Maddi hiçbir beklenti olmaksızın maneviyatının zenginliği ile yardım faaliyetlerini koordineli şekilde devam ettiren Karasu Kızılay’ına bu yazımdan teşekkür ederek başlamak istiyorum.

 

Gizli kahramanlar derken Süpermen, Batman veya telekinetik vb. güçlere sahip insanlardan bahsetmiyorum aslında. 

 

Veya insan olmayıp insan gibi davranan paranormal varlıkları da kastetmiyorum. Onların süper güçleri yoktur. Ama mükemmel bir anlayış ve ufukları vardır.

 

İnsanları sorgulamadan kabullenmeyi, onların dertlerine belki normalin üstünde empati yapmayı bilirler bu kişiler. Aslında onları çoğumuz fark etmeyiz.

 

Bazen bize öyle yardım ederler ki bunu hiç kimse fark etmez. Onlar arka planda çalışırlar genelde. Belki sizi yeni tanımışlardır veya hiç tanımıyor sadece sizin isminizi duymuşlardır.

 

Ama her akşam dualarına sizleri de katarlar. Öyledirler ki bu dualar veya enerjileri ile kendilerini belli etmeden bazen ortamı dengeleyen, düzelten veya sizi bir nebze de olsa rahatlatırlar.

 

Uzun süredir çeşitli etkinlikler gerçekleştiren Karasu Kızılay Şubesi Başkanı Âdem Ekşi ve Kızılay gönüllüleri hemen, hemen her kesiminde gizli kahramanlar diye anılmaya başladı. Bu durumdan rahatsız olmak yerine gurur duymak kadar güzel bir his olamaz.

 

Sizlerin bilmediği ancak bizim uzun zamandır takip ettiğimiz pek çok yardım faaliyetleri ve gerçekleşen çeşitli etkinlikler Kızılay Genel Merkezi tarafından da günlük raporlar dâhilinde takip edilmektedir.

 

Karasu Kızılay’ının bu başarısını hem genel merkezin titiz çalışmasına, hem de benim gözümde büyük bir değeri olan Şube Başkanı Âdem Ekşi’nin düşünce ve fikirlerine bağlıyorum.

 

“Kızılay’ın gizli kahramanları” bu başlığı bana Karasulular attırdı aslında. Atatürk bulvarında esnaflarımız ile kısa bir sohbet halindeyken, esnaflarımızın bir kısmına Karasu Kızılay’ını nasıl buluyorsunuz? Diye bir soru sordum. Yukarıda belirttiğim gibi cevaplar aldım.

 

Bu zorlu süreçte gerçekleştirdikleri çalışmalarından biri olan maske dağıtımı her kesimden çok büyük bir ilgi gördü. Bu başarı Âdem Başkanın başarısıdır.

 

İleriki günler ve haftalarda Karasu Kızılay’ı çok güzel bir etkinlik ile vatandaşlarımızın karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Karasu Kızılay’ı sadece yiyecek içecek üzerine değil de maneviyat üzerine de çalışma gerçekleştirmesi bir tebriki hak etti diye düşünüyoruz.

 

BİR HAFTA GÖNÜLLÜ ÇALIŞTILAR VE BİR GÜNDE 9 KİŞİYİ KURTARDILAR

 

Ayrı bir parantez açarak haftaya göreve başlaması planlanan Karasu Cankurtaran Ekipleri geçen hafta kendi istekleri üzerine gönüllü olarak sahilde görev başı yaptı. Gönüllü çalışan bu Cankurtaran ekipleri bir günde 9 kişiyi boğulmaktan kurtardı. Buradan tüm gizli kahramanlara saygılarımızı sunuyor ve tebrik ediyorum.

 

Her zaman sizin farkınızda olan size destek veren insanlar vardır, olacaktır. Sizin seçiminiz ve yüklendiğiniz sorumluluklar yeniçağa girerken daha ağırdır ama mutlaka manevi anlamda size mutluluk ve huzur gelecektir. Ne yüce bir yoldur aslında seçtiğiniz yol. Sevgiyle kalın, huzurla kalın ve mutlulukla kalın gizli kahramanlar.

 

Hayırlı haftalar...