Karasu Kaymakamlığı başkanlığında yürütülen uyuşturucuyla mücadele, kapsamında olumlu adımlar atılıyor. basın olarak özellikle polis bölgesinde gerçekleştirilen operasyonlara sık sık yer verdik. 2019 yılı değerlendirme toplantısında da jandarma ve polis bölgelerinde gerçekleşen suç oranları da basına sunuldu. Biz de bu verileri siz okurlarımızla paylaştık.

 

Bu verilerde nasıl bir tablo ortaya çıktı?

 

Polis bölgesinde uyuşturucuya yönelik suçlarda neredeyse yarı yarıya bir düşüş göze çarptı. 2018 yılı ile 2019 yılı arasındaki düşüş, uyuşturucuyla mücadelenin ilçe merkezinde meyvelerini verdiğini ortaya koyuyor.

 

Jandarma bölgesi diye nitelendirilen çevre mahallelerde ise 2018 yılına göre 2019'da uyuşturucu maddenin ele geçirilmesinde çok ciddi bir artış göze çarpıyor. Bu iki türlü yorumlanabilir, köylerde uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti arttı. Bu mücadelenin başarılı olmadığını işaret eder ya da jandarma operasyonlarıyla ele geçirdiği madde sayısını arttırdı ki bu da jandarmanın başarısı demektir. Biz, ikinci seçeneğin olduğuna inanmak istiyoruz.

 

Kaymakamımız Aziz Mercan, toplantıda 2020 yılının tam anlamıyla uyuşturucuyla mücadele yılı olacağını da sözlerine ekledi. Bu konuda hem polis bölgesinde hem de jandarma bölgesinde ciddi çalışmalara imza atılacağına inancımız tam. Zaten sonuçlarını da sizlere sunacağız. Fakat bu mücadelenin sadece emniyet güçleriyle değil, her bireyin kendi çevresinde bireysel mücadelesiyle de olacağını unutmayalım. Bu topyekûn mücadele, geleceğimiz için Karasu’nun mücadelesi olmalıdır.