Çarşamba günü Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda, Sezi Eratik Ortaokulu önderliğinde okur-yazar söyleşisi gerçekleştirildi. Bir yazar-bir kitap projesi kapsamında düzenlenen organizasyona Usta Yazar Sevim Ak katıldı. Söyleşiye Karasu’daki okullar yoğun ilgi gösterdi. Heyecanla salonda bekleyen öğrenciler, Ak’ı alkışlarla karşıladı.

Öğrencilerle olan söyleşide kitap yazmaya nasıl başladığını anlatan Yazar Sevim Ak, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Okur-yazar söyleşisi sonunda Yazar Ak, öğrencilerin kitaplarını imzalayarak onlara başarılar diledi. Ak, “Karasu’da bu kadar coşkulu karşılanacağımı beklemiyordum. Böylesine kalabalık bir grubu karşımda görmek beni çok mutlu etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

PLAKET, ÇİÇEK, HEDİYE

Karasu Sezi Eratik Ortaokulu Okul Müdürü Erol Cantürk, bu organizasyona öncülük etmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Öğrencilerin, okuduğu kitapların yazarlarıyla bir araya gelmesini önemsiyoruz. Yazarımız Sevim Ak’a ulaşıp, onu okulumuza davet eden Türkçe öğretmenlerimiz Selva Taşdemir ve Burcu Aksu’ya emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Aksu ve Taşdemir ise, kendilerini kırmayıp öğrencilerle bir araya gelen Ak’a anlamlı söyleşisi için teşekkür etti. Programın sonunda Ak’a, Karasu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Taşkıran plaket, Okul Müdürü Cantürk çiçek ve öğrenciler ise özel hazırlanan hediyelerini takdim etti.