Saadet Partisi Karasu İlçe Başkan Yardımcısı Murat Ali Aksoy, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ikinci günü yardım amaçlı bölgeye gittiklerini ve 1 hafta boyunca orada kaldıklarını söyledi. İlk olarak Kırıkhan’a gittiğini söyleyen Aksoy, orada yaşadıklarını anlattı. Aksoy, “Arama kurtarma çalışmalarına katılmak için bölgeye vardığımızda ve özellikle Antakya’ya gittiğimizde televizyondan depremin sadece fragmanını gösterdiklerine şahit olduk” ifadelerini kullandı.

NE BİNA NE DE İNSAN VARDI

Dört araçla tüm hazırlıklarını yaparak bölgeye gittiklerini ve özellikle tesisatçı, elektrikçi gibi kişilerle yola çıktıklarını belirten Aksoy, “Bölgede çok kötü bir yıkım olmuştu. Ne bina vardı ne de insan. Ayakta kalan birkaç bina da yıkılmak üzereydi. Orada enkazları gördük, vatandaşların feryat figanlarını gördük” dedi. Başkan Yardımcısı Aksoy, “Geriye döndüğümüzde devlet orada mıydı tartışmalarını gördük. Şunu söylemek gerekirse ilk saatler açısından söylüyorum evet devlet oradaydı. Devletin kurumları, STK’lar, gönüllüler de oradaydı. Ama hükümet yoktu organizasyon ve koordinasyon hiç yoktu” konularına dikkat çekti.

SAKARYA BİZZAT SAHADAYDI

“Bu eleştiriyi yaparken depremin büyüklüğünün de farkında olarak konuşuyorum” diyen Aksoy, “Evet 11 ili etkileyen bir deprem. Ama şu da bir gerçek ki biz bunu söylerken Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyüklüğünün de farkında olarak iki farkındalığı bir araya koyarak yorumluyoruz. Kabul etsinler ki koordinasyonda sıfırdı” dedi. “Bölgede depremi yaşamış Sakarya’yı, bizzat sahada gördüm” diyen Aksoy, “Su kaçak tespit cihazlarıyla kardeşlerimiz enkazdan canlı vatandaş çıkarttı. Oraya canlı insan çıkartmak için de gelende vardı ölen akrabasının malını çıkartmak için gelende. Orada her türlü insan gördük. Şov yapmaya geleni de gördük ve çok üzüldük” diye konuştu.

ARTIK GEÇ KALINMAMALI

Saadet Partisi’nin depremin hemen akabinde bir koordinasyon merkezi kurduğunu, Milli Görüş Teşkilatlarının çok iyi koordine olduğunu da söyleyen Aksoy, “Gönderilen yardımların hiç biri zayi olmadı. İnsanların ihtiyaçlarını tek elden dağıttık” dedi. “Konuşulması gereken her şeyi konuşacağız” diyen Aksoy, “Bu deprem için daha önceden uyarılar yapıldı. Müteahhit bu işin en son kısmı. Eğer ona çalacak boşluk bırakılıyorsa bu yetkililerin sorunu. Burada kim görevini yapmadıysa istifa etmeli ve yargılanmalıdır” dedi. İstanbul depremine de dikkat çeken Aksoy, “Ne yapılması gerekiyorsa acilen yapılmalı. Artık geç kalınmamalı” açıklamasında bulundu.

TEDBİRSİZLİK ÖLDÜRÜYOR

Saadet Partisi Karasu İlçe Başkan Yardımcısı Murat Ali Aksoy, “İsrail denilen işgalci devletin meclisinde, bizim Güneydoğu bölgemizi içine alan harita yer alıyor. Adamlar projelerini adım adım uygulamaya çalışıyor. O bölgeyi insan savunacak. Eğer toprağı insansızlaştırırsak o toprakları kim vatan kılacak. O bölgede demokratik yapıyı bozmadan yeniden yatay mimarı ve depreme dayanıklı yapılan yapılması gerekiyor. Unutmamak gerekir ki deprem değil tedbirsizlik öldürüyor. Bu yaşadıklarımızdan ders çıkarmamız lazım” açıklamasında bulundu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi