Karasu Belediyesi Basın ve Kültür eski Müdürü, emekli eğitimci Enver Albayrak, SAÜ Tarih Bölümü Profesörü Ebubekir Sofuoğlu tarafından mahkemeye verilmişti. Albayrak, “21 Haziran 2022 tarihinde Sofuoğlu, ‘Sakarya’da Cumhuriyet Bayramı’nı neden kutluyorsunuz’ paylaşımında bulundu. 21 Haziran Sakarya’nın kurtuluşudur. Kendisi Sakarya’da savaş mı oldu diye sormuş” sözlerini kullandı.

Albayrak, “İpsiz Recep, Kuvaiye Milli ordusu bu vatan için mücadele etmiş. Sakarya’da günlerce gecelerce kan akmış. Biz büyüklerimizden böyle duyduk. Böyle bir durumda Sofuoğlu’nun bu söylemde bulunması benim ağrıma gitti. Bende kendimi tutamayarak hakarette bulundum. O da beni mahkemeye verdi” diye konuştu.

Kendisine aracı geldiğini ve 8 bin 500 TL istediğini söyleyen Albayrak, “Bu ödemeyi yaptığım takdirde davayı geri çekeceklerini söylediler. Ben bu ödemeyi yapmadım. Damadımın avukat olmasına rağmen mahkemeye çıkıp kendimi aslanlar gibi savundum. Sonuç olarak da 2022/5506 nolu esas karar ile davadan beraat ettim” açıklamasında bulundu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi...