Sakarya esnafının SESOB’a verdiği fiyat artış teklifleri değerlendirildi ve beklenen zamlar geldi. Asgari ücretin 11 bin 402 lira olacağının açıklanmasıyla birlikte pek çok sektör de fiyat artışlarından nasibini aldı. Karasu’da da bazı sektörlerin yeni fiyat tarifeleri cuma günü itibariyle geçerli olmaya başladı.

Karasu’da ekmek 200 gramdan 250 grama yükseldi ve fiyatı 7 lira 50 kuruş olarak belirlendi. 500 gram ekmek 15 lira, bin 50 gram ekmek ise 30 liradan satılacak. Bununla beraber çay tiryakilerini de üzecek haber geldi. Karasu’da çay ocağı ve kahvehanelerde çay ile oralet fiyatı 5 lira olarak belirlenirken kahve 15 liradan satılacak. Simide ise zammın yolda olduğu öğrenildi.

Diğer taraftan fotoğrafçı ve lokantacı esnafının da tarifeleri yenilendi. 4 adet vesikalık veya biyometrik fotoğrafın fiyatı 150 liraya yükseldi. Lokantalarda ise en yaygın olan menülerden çorba 35 lira, pilav 35 lira, az yemek az pilav 80 lira, az çorba az pilav ise 40 lira oldu.

Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, Artan maliyetler nedeniyle esnafımız taleplerini iletmişti. Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ise bakanlık tarafından onaylanan yeni fiyatları onaylayarak esnafımıza bildirdi. Hem esnafımızın beklentisi hem de halkımızın durumu göz önüne alınarak dengeli bir artış yapılmaya çalışıldı” dedi.