Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Saadet Partisi ve Gelecek Partisi arasında grup kurulması için anlaşma sağlandı. Gelecek Partisi Karasu İlçe Başkanı Salim Direk alınan karar sonrası açıklamada bulundu. Direk, “14-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen seçimler sonra Türkiye’de meydana gelen beklediğimiz siyasi değişim tam olarak gerçekleşmedi. Bununla birlikte CHP’den 10 milletvekiliyle meclise girdik” dedi.

EN BÜYÜK İHTİYAÇTI

Başkan Direk, “Beklediğimiz siyasi gelişme gerçekleşmediği için Türkiye’de tam muhalefet oluşmadı. Bunun içinde Gelecek Partisi, Saadet Partisi’yle birlikte grup kurmaya karar verdi. Grup kurmada Türkiye’de 50 yıllık siyasi tarihi olan Saadet Partisi gibi güçlü bir parti ve Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde bulunan Gelecek Partisi’nin daha yüksek bir şekilde muhalefet olarak sesini çıkarması gerekiyordu. Bunun içinde grup kurulması en büyük ihtiyaçtı” sözlerini kullandı.

HAKLARINI SAVUNACAĞIZ

“Grup kurulduğu zaman, oradaki komisyonlara partilerden diğer şahıslar girebiliyor ve meclisteki olan her şeyden haberleri olup onunla alakalı komisyonda fikir beyan edebiliyor” diyen Direk, “Aynı zamanda da anayasa önergeleri de verilebiliyordu. Bunun içinde çok büyük bir ihtiyaç kaynaklanmıştı. Şimdi yeni oluşan meclisteki bu sistemle Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin kurduğu grup ile birlikte biz insanların haklarını daha fazla savunacak, onları daha etkin bir şekilde mecliste dile getirebilecek, haftalık toplantıları gerçekleştirebilecek ve millete daha çok sesimizi ulaştıracağımız şekilde yeni sistemle inşallah hareket edeceğiz” dedi.  

HAKİKATİ VE HAKKI ÖĞRENECEKLER

Başkan Salim Direk, “AK Parti’nin yaptığı bu haksızlıklara karşı özellikle sağ tabandaki kişilerin sesinin daha çok ulaştırılası, insanlara doğru şekilde doğru bilgilerin aktarılması için bu grup çok önemli. Biz insanların haklarını AK Parti’nin savunamadığını, basın yoluyla insanların yanlış bilgilendirdiği noktaları, kurduğumuz bu grup ile televizyonlarda, medyalarda insanlara ileteceğiz ve herkes hakikati, hakkı doğru bir şekilde öğrenecek” açıklamasında bulundu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi