CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesinin ardından CHP İlçe Başkanı Aykut Süt, yazılı açıklamada bulundu. Süt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet tarihinin en derin yönetim ve ekonomik krizlerinden birini yaşamakta olan ülkemizde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile getirilen keyfi ve kural tanımaz yönetim anlayışı ile toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunlar her geçen gün artmış ve gelinen noktada bu sistem devletimiz için bir beka sorununa dönüşmüştür.

SINIFTA KALDILAR

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi karşı karşı olduğumuz beka sorununu bir kez daha gözler önüne serdi” diyen Süt, “20 yıllık iktidarlarında yeni depremlere hiçbir şekilde hazırlık yapmayan liyakatsiz kadrolar 11 ili etkileyen depremde sınıfta kaldı. İşte ucube bir sistemle ülkemizi aklına estiği gibi yönetmeye çalışan zihniyete ve bu zihniyetin dalkavuklarına karşı milletimizi en geniş yelpazede temsil eden 6 siyasi parti farklılıklarını zenginlik olarak kabul ederek, ülkemize reva görülen krizi aşmak, derinleşen sorunlarımızı demokratik hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda, çoğulculuk ve katılımcılık temelinde çözmek hedefiyle bir araya geldiler ve millet ittifakını kurdular.

ORTAK AKLIN SONUCU

Siyasi partilerimizin değerli liderlerinin yegane amacı herkesin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdüğü ve sosyal refah standartlarına ulaştığı, kadınların, çocukların, gençlerin ve tüm vatandaşların geleceğe umutla baktığı, toplumsal barış̧ ve huzurun tesis edildiği mutlu bir ülke haline getirmek. Yegane amaç doğrultusunda atılacak somut adımlar 30 Ocak 2023 tarihli Ortak Politikalar Mutabakat Metni kamuoyuyla paylaşıldı. Uzun zamana yayılan bir emeğin, özveriyle ilmek ilmek örülmüş bir ortak aklın sonucu olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetimizin 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak millet ittifakının diğer 5 paydaşı tarafından 06.03.2023 tarihinde ilan edildi.

MUTLU VE UMUTLU YARINLAR

Bu hususta emek veren, mesai harcayan, umutsuzluğun yaygınlaştığı bir dönemde geleceğe ışık olan millet ittifakı paydaşı siyasi partilerimizin çok değerli Genel Başkanlarına ayrı ayrı sonsuz teşekkür ediyorum. Birleşe birleşe çoğaldık, başlıyoruz, çalışa çalışa kazanacağız. Ortak politikalar mutabakat metni ile halkımıza taahhüt ettiğimiz somut adımları hayata geçireceğiz, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında güçlü, özgürlükçü, demokratik, adil bir sistem inşa ederek ülkemizi güvenilir, güçlü ve etkili bir uluslararası oyuncu konumuna getireceğiz. Ve en önemlisi bizlere emanet bu cennet topraklarda liyakati ve hukuku hakim kılarak, yurttaşlar arasında cinsiyet, etnik köken, din, dil ayrımına son vereceğiz, mutlu ve umutlu yarınlar inşa edeceğiz. Kin ekip, nefret biçen, yurttaşları ayrıştıran algı siyaseti ile bu siyaseti davranış biçimine dönüştüren saray zihniyetini tarihin kirli sayfalarındaki yerine göndereceğiz. İkinci yüzyılında Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız”