Karasu Belediyesi’nin sahilde gerçekleştirdiği yıkımda çifte standart uyguladığını söyleyen CHP Karasu İlçe Başkanı Uğur Büyük, konu ile ilgili de meclis grubunun Belediye Meclisi’nde soru önergesi verdiğini söyledi. CHP Grubu’nun verdiği önergede, “Kıyı kenar çizgisini ihlal eden yapıların yıkımına başlandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Sahilde kaç adet yapıya yıkım kararı çıkmış ve kaç tanesine işlem uygulanmıştır? Alınan yıkım kararı Denizköy’de bulunan ve kıyı kenar çizgisinin ihlal eden Menzil Tarikatı’na ait 300 kişi kapasiteli tatil köyünü de kapsamakta mıdır?” sözleri yer aldı.

İŞGÜZARLIK YAPILIYOR

Geçtiğimiz günlerde Karasu Sahili’nde gerçekleşen yıkımda bölgede olduklarını söyleyen Başkan Büyük, “Bu yapı için yıkım kararı çıkmış, daha sonra Nostalji adıyla hizmet veren işletme imar affından yararlanmış ve yıkım kararını kaldırmıştır. Buna rağmen Belediye buradaki kararı mahkemeden kaldırtıp yıkıma devam etmiştir. Mahkeme süresi, yıkım süresi bunlar hep göz ardı edilerek hareket edilmiştir. İşletme sahipleri mekanlarının yıkılacağını kapılarında dozer görünce anlıyor. Bunun adı tamamen işgüzarlık” vurgusunu yaptı. 

MUHALİFE AİT YERLER

“Sahildeki her yapı yıkılacaksa buna hiçbir sesimiz çıkmaz” diyen CHP’li Başkan Uğur Büyük, “Buna varım. Her kanun dışı yapı yıkılsın. Ama bizim kabul edemediğimiz bu yıkımların seçilip yapılması yani sadece muhaliflere ait olması. Bundan sonra yıkılması beklenen yerde mesela muhalife ait bir işletme. O arada başka yapılar da var, işletmelerde var. Bunlar yıkılacak mı, yıkılmayacak mı? Neden sadece muhaliflere ait yerler yıkılıyor da kendi cenahlarına tolerans geçiliyor. Bunu soruyorum ve cevabını da bekliyorum” diye konuştu.

ÇİFTE STANDART

Başkan Büyük, “Soru önergesinde de verdiğimiz yazı da belirttik. Mesela menzile ait tatil köyü için ne yapacaklar. Eğer diğer yapıları kıyı kenar içerisinde kaldığı için yıkıyorlarsa Denizköy’deki 300 ailelik tatil köyü kıyı kenar içerisinde kalmıyor mu? Bunu ispatlayabilirler mi? Oraya 2,5 metre perde beton çevrilmiş. Bunu hiç mi görmediniz. Adamlar oraya elektrik, su bağlattılar. Sıvı doğalgaz tankı gönderdiler. Hiç mi duymadınız? Duyduysanız neden müdahale etmediniz. İşte bu sizin çifte standart yaptığınızın kanıtı. Hukuk, adalet dilinizden düşmüyor ama hiç öyle değilsiniz” dedi.

KARASU UMURUNUZDA DEĞİL

“Buraya 2 milyon lira ceza kestiklerini ve o cezayı tarikatın ödediği söyleniyor” diyen Büyük, “Aynı şeyi biz yapsak ceza kesseler cezayı ödesek yine de böyle bir yapı yapmamıza müsaade edecek mi Karasu Belediyesi? Yoksa daha sabahında dozerleri ve zabıtayı kapımıza mı dikecek. Çok kanuna uyduklarını hukuk çerçevesinde hareket ettiklerini söylüyorlar ama görünen köy kılavuz istemez” dedi. Karasu Belediyesi’nin sahilde yaptığı bu yıkımlarla ilçeyi emekli şehrine döndürmeye çalıştığını söyleyen Başkan Büyük, “Karasu’da turizm etkinliği olmasın, eğlence olmasın. Millet gelmesin zaten. AK Parti yönetiminin umurunda bile değil. Biz bu zihniyetin karşısındayız ve karşısında da olmaya devam edeceğiz” sözlerinin altını çizdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi