Karasu-Kocaali Birlik Başkanı Başaran Yavuzyiğit, 65 yaş üstüne verilen ücretsiz ulaşım kartlarının kaldırılması gerektiğini söyledi. Yavuzyiğit, “Biz kalite açısından Türkiye genelinde birinci, ikinci sıradaydık. Şimdi ise gerilemeye doğru gidiyoruz. Artan maliyetler ve 65 yaş üstünün ücretsiz yolculuk uygulaması halk otobüsü esnafının belini büküyor” vurgusunu yaptı.

MAĞDUR OLUYORUZ

Akaryakıta 1,5 ay içerisinde yüzde 80 civarında zam geldiğini söyleyen Yavuzyiğit, “Son bir yıl içerisinde lastik, parça ve sigorta fiyatları yüzde 300 civarında zamlandı. 7-8 aydır eski fiyat tarifesiyle çalışıyorduk ve bu tarife bizi kurtarmıyordu. Bizim zam fiyatı almamız meşakkatli oluyor, uzun bir süreci kapsıyor. Bu sorunun da çözülmesini sistematik bir şekilde zamların güncellenmesini talep ediyoruz. Bizim için 65 yaş üstü sıkıntılı. Evet yaşlı bizim yaşlımız saygı da duyuyoruz fakat bu maliyetler ve bu ücretsiz ulaşım bizleri mağdur ediyor” dedi.

KALİTE DÜŞÜYOR

“16-17 kişilik bir araçta ortalama tek seferde 5-6 kişi serbest kart kullanıyor” diyen Yavuzyiğit, “Büyükşehir Belediyesi serbest kartlar için aylık bize 2 bin 250 TL nakdi yardımda bulunuyor. Bu parayı güne böldüğümüzde bize günlük gelir 75 TL ediyor. Bu da bir yolcu parası demek. Bir aracında günde 4 sefer merkeze gittiğini ele aldığımızda zararımız hesaplanmalı. Bu da bizim kendimizi revize etmemize kalite çıtamızı yükseltmemizi olumsuz yönde etkiliyor. Ankara’da gündeme gelen ve Ekim ayında uygulanmaya başlanması planlanan bu girişimin Sakarya bölgesinde de gündeme alınmasını bekliyoruz” sözlerini kullandı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi