10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sakarya’daki tüm basın için özel davet gerçekleştirdi. Yüce, misafirlerin bulunduğu masaları tek tek ziyaret ederek günlerini tebrik etti. Yayın kuruluşlarının genel yayın yönetmenlerini, temsilcilerini, muhabirlerini ve çalışanlarını bizzat ağırlayan Başkan Ekrem Yüce, Karasu basınının yer aldığı masada uzun süre bulunarak dikkat çekti.

GAZETECİLERİN GÖREVİ KUTSAL

Açılış konuşmasında, bilgiyi ve gelişmeyi dürüstçe, en doğru şekilde aktaran gazetecilerin gerçekten kutsal bir görev icra ettiğine değinen Yüce, Sakarya'nın başarısı için yazılan her yazı, yapılan her iş için teşekkür etti. Yüce, “Günden güne gelişim göstermesi bu mesleğin; bir ülkenin kalkınmasında, pazar payının artmasında, insanların doğruya yönlendirilmesinde ne kadar önemli olduğunu bizlere göstermektedir. Bilgiyi dürüstçe yazan gazeteciler bu ülke için çok kıymetli bir iş yapıyor. Şehrimizin ve Türkiye'nin yarınlarına katkı sunan her bir basın emekçisinin günün kutlu olsun” dedi.

İNSANLIĞIN GÖZÜ, KULAĞI VE DİLİSİNİZ

Başkan Yüce, gazetecilerin insanlığın gören göz, duyan kulağı ve konuşan dili olduğuna vurgu yaparak, “Zor ancak, son derece mühim bir görevi fedakarca ifa eden; insanlığın gören gözleri, duyan kulakları, konuşan dilleri ve doğruluk terazisinden sapmayan tüm gazetecilerimize çalışmalarında başarılar dilerim. Basın mensuplarımızın şehrin faydası için çalışması ve çalıştırılması gerekiyor. Şehrin gelişiminde, büyümesinde önemli bir rolü var bu mesleğin. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bunun farkında olarak şehrimizin tamamında faaliyet gösteren basın mensuplarımıza dokunmaya gayret ediyoruz. Onlarla iletişim ve işbirliği halinde omuz omuza çalışıyoruz” dedi. Yüce, program sonunda tüm basın mensuplarına hediye verdi.