Başkanlık sistemine geçtiğimiz üç yılda, 3 Maliye Bakanı, 4 Tuik Başkanı, 4 Merkez Bankası Başkanı görev yapmış.

Dolar Kuru; 9 Tem 2018: 4,53 TL

12 Aralık 2021: 13,90 TL

Türk lirasında değer Kaybı %67 olmuş.

Gram altın Kasım 2018'de 208 TL iken %280'lik korkunç bir artışla 795 TL ile rekor kırdı.

Kamu borç stoğu Temmuz 2018' de 970 Milyar TL, Ekim 2021' de 2 trilyon 268 Milyar TL seviyesine yükselmiş. Borç artışı %134 olmuş.

Vatandaşların kredi ve kredi kartı borcu 514 milyar liradan 908 milyon liraya çıkarken, milli gelir 67 milyar dolar erimiş, vatandaşın payına düşen gelir 303 dolar daha azalmış durumda. Halk tarihte ilk defa mevduat hesaplarında %63 oranında dolar biriktirmiş. Türk lirası hariç neyde tutsak parayı kârdır mantığına gelmiş insanlar.

Türkiye Cumhuriyeti ilk 95 yılında 969.9 milyar lira borç biriktirmiş. Borçlanmış, ödemiş; borçlanmış, ödemiş; sonuçta 2018 Haziran’daki borç bakiyesi bu kadar. Sonraki 3 yılda bu 95 yıldakinden daha fazla, net 1 trilyon 57 milyar lira daha borçlanılmış.

Ülkenin yarısı asgari ücretle çalışmaya mahkûm edilmiş. Bu oran gelişmiş ülkelerde %5 civarı. Çıkmışlar hâlâ açlıkla sınanacaksınız diyorlar. Siz lüksle, parayla, şatafatla, saraylarla sınanacaksınız, size oy veren halk açlıkla öyle mi?

Devletin hazinesi ve yedek akçesi yok oldu. Gülmeyin hakikaten kimse 128 milyar dolara ne olduğunu açıklayamıyor. Merkez bankası verilerine göre net rezerv swap anlaşmaları hariç -35 milyar doları aştı. Boş bile değil boş olsa sıfır olur. Sıfır olması için kasaya 35 milyar dolar koymamız lazım.

Yeni Maliye Bakanı Nureddin Nebati oldu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora unvanını aldı.

Tekstil işiyle uğraştı, akaryakıt istasyonu işletmeciliği yaptı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. Halen MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti üyesi olan Nebati'nin, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, TÜGVA, Önder, Utesav üyelikleri bulunuyor.

Kocaeli Üniversitesinde yaptığı tez çalışması:

"Ak Parti Teşkilatlarının Demokratik Değerlere Bakışı Üzerine Karşılaştırmalı Bir Analiz: Milli Görüşten Muhafazakâr Demokrasiye" adlı bir çalışma.

Ne okuduğu bölümle, ne tez çalışmasıyla ekonomi ile en ufak bağlantısı olmayan, fettullah gülen ile fotoğrafları olan, sapıklığın ve ahlaksızlığın yuvası haline gelmiş vakıf üyelikleri, birden fazla yerden alınan maaşları ile bilinen birini ekonominin başına koydular.

Biz şimdi bu adamdan dolar kurunu düşürmesini, ekonomik istikrar sağlamasını, faiz/enflasyon dengesini ayarlamasını, sürekli fiyat artışlarını durdurmasını falan bekliyoruz öyle mi?