Uğur Büyük'ün "Belki sınavdasınızdır" başlıklı köşe yazısı

Adalet ve Kalkınma Partisi bayramlaşma programı kapsamında ilçemize AKP'nin birinci sıra milletvekili adayı olarak meclise giren Lütfi Bayraktar geldi. Yaptığı bayramlaşma konuşmasında:

“Reisimiz, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da dümeninde bulunuyor. İyiler, ona dua ediyor; kötüler ise elinde kazma kürek ona vurmaya çalışıyor. Ayrıca Türkiye, önemli süreçlerden geçiyor. Belki enflasyon çıkabilir, dolar çıkabilir, belki sınavdasınız. Fındığınız para etsin diye çabalıyorum. İstediğimiz gibi olmayabilir. Bu mesele çağları aşan bir mesele. Sizin pozisyonunuz belli, davanız belli. Duanızı eksik etmeyin” dedi. Şimdi ne anlıyoruz bu konuşmadan?

Ekonomi çok kötü diyor, döviz kurları fırladı diyor, hayat pahalılığı her geçen gün daha da artarak devam edecek diyor. Erdoğan'ın dünyada sözü geçen bir lider olduğuna inanıyor. Bir aldığınızı bir daha aynı fiyata alamayacaksınız diyor. Karasu özeline geliyor. Fındığınız zaten para etmiyordu bizim açıkladığımız fiyata bile satamamışken bu saatten sonra da para etmeyecek diyor. Sonra kocaman bir ama ile bağlıyor konuyu. Belki sınavdasınız diyor. Şükredin bu hükümetin verdiklerine, dua edin diyor.

Vay arkadaş nasıl bir sınavdır bu yirmi yıldır bitmedi. O geçsin uçacaz, şu geçsin kaçacaz, şu seçim bitsin şaha kalkacaz, verin yetkiyi şu kardeşinize dolarla nasıl mücadele edilir göreceksiniz, beka sorunu dendi, terör sorunu dendi, Avrupa bizi kıskanıyordu, dünya lideri falandı... Sonuç: Doların 26 TL olduğu, bir iphone fiyatının 90.000 TL olduğu, basit bir turist vizesi bile verilmeyen, 10 milyondan fazla mülteci deposu olan, sıfır en ucuz aracın 600.000 TL olduğu, bir ekmeğin 7 TL, bir kalıp peynirin 200 TL, bir kilo kıymanın 350 TL olduğu bir Türkiye.

Aynı insanlardan, aynı kadrolardan, aynı metotlarla farklı sonuç bekliyoruz. Olmadı, olmayacak da. Sorunlar hakkında mantıklı açıklamalar ve çözüm önerileri bulamadıkça Lütfi Bayraktar gibi açıklamaları daha çok duyarız.