Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan Müslüme Yağal'ın (3) şüpheli sıfatıyla gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen 8 aile ferdinden dede Hasan Yağal, tutuklandı. Ailesinin çadır kurduğu noktaya 7 kilometre mesafedeki Karaağaç mevkiinde, çalılıkların arasında Müslüme'nin cansız bedeni bulundu.

Kanım donarak okudum haberleri.

3 yaşında bir çocuk çalılıkların arasında ölüyor. Dedesi diye bilinen şahıs babası çıkıyor. Derine inmek istemiyorum. Yazmak isteyip te yazamadığım o kadar şey var ki. Allah hepinizi bildiği gibi yapsın.

Batıyoruz. Ahlaksızlığımız ile batıyoruz.

2015’te 309’u silahlı toplam 414 kadın cinayeti işlendi. 2020 yılına gelindiğinde ise rakam; 372’si silahlı 527 kadın cinayeti… 373 ölü, bazıları ağır, 263 yaralı…

Bu yaralıların da belki bir kısmı şu an hayatta değil… Son 6 yılda işlenen kadın cinayetlerinin toplamı ise 2 bin 851…

En acısı da bu cinayetlerle ilgili tablolar da yapılıyor biliyor musunuz?
Ay ay, yıl yıl kaç kadın cinayeti işlenmiş, kaç kadın yaralanmış? Hepsi var.

Kadın cinayetlerine alıştırılıyoruz resmen..!

Eşeğe tecavüz eden adamın kadın yoktu demesi,
köpeğe tecavüz edenin cahillik yaptım demesi,
çocuğa tecavüz edenin şeytana uydum demesi,
toplumun ölen kadınlara gece o saatte sokakta ne işi varmış demesi,
vs. vs. daha birçok demeler, konuşmalar

Bu ülke ekonomik krizden batmaz, batarsa ahlaksızlıktan batar.

KENDİNİ FARK ET

Kendini sana fark ettirmek için konuşanlarla, seni sana fark ettirmek için konuşanları fark et.

Kendini insanlara kanıtlamaya çalışanlarla, kendini insanlığa katkı olmak için adayanları fark et. Kendini senin üstünden tatmin etmeye çalışanlarla, seni yeri geldiğinde sırtında taşımaktan yerinmeyenleri fark et.

Kendini senden üstün görüp seni en zayıf yerinden yakalayanlarla, seni bulunduğun yerden yukarılara taşımaya çalışanları fark et. Fark et çünkü sen farkında olmadan üstüne basıyorlar, üstünde ağırlık hissediyorsun ama onların gerçek yüzünü göremiyorsun.

Sırtında büyük bir yük hissediyorsun, atsan rahatlayacaksın ama o yükün içinde öyle bir duygu var ki, kendini suçlu hissetmekten korkuyorsun. O yükün içinde yıllardır sana dikte edilenler var, belki sevdiklerin var, hayallerin var, belki tutundukların var.

Ya cesaret? Ya özgürlüğün? Ya hissedemediğin aitlik? Ya asıl sen? Ya karşında duran ve şu an bir türlü özün gibi hissedemediğin ama ilerlersen bulabileceğin Özgür sen? Herkes koşuyor, sen yerinde mi sayıyorsun gerçekten?

Yoksa herkes koşar gibi yapıyor da, seni güvensiz mi hissettiriyor? Adım atsan geçeceksin. Fark et. Kendine güven, gücünü eline al, çevreni umursama, sosyal medyadaki yalan gülüşleri bırak, en güzel gülümsemeni al ve ayağa kalk. Sen, şu an kendini güvensiz hissettiren o duygudan, o düşünceden daha güçlüsün. Kendini fark et.