Karasu’nun Camitepe Mahallesi’nde bulunan ve domuz çiftliği diye bilinen araziye iddialara göre Karasu Belediyesi tarafından yaklaşık 80 tane köpek bırakıldı. Bölgeye köpeklerle birlikte konulan derme çatma kulübeler ise bölgenin adeta bir açık hava barınağına çevrilmesine neden oldu.

CHP Karasu İlçe Başkanı Uğur Büyük, konu hakkında soru önergesi verdikleri bölgede açıklama yaptı. Hayvanların durumunu görünce üzüldüklerini belirten Uğur Büyük, “Vatandaşlar bu hayvanlara yemek ve su getiriyor. Durumları şu an fena değil ama bu durum sürdürülebilir bir durum değil” dedi.

Mahalle sakinlerinin sahipsiz hayvanların Camitepe ve İhaniye mahalleleri başta olmak üzere çevre mahallelere yayıldığını söylediğini belirten Uğur Büyük, “Aç kalan hayvanlar birbirini yemiş, çevre mahallelere gidenleri ne yazık ki vuranlar olmuş. Yaklaşık 70-80 köpeği buraya bırakan Karasu Belediyesi, geri alacağını söylemiş. Burada 30 tane kalmış, 50 tanesi nerede? Nasıl geri alacaklar? Yeni Mahallesi’nde boş araziyi çitle çeviren Karasu Belediyesi, bu alanı mı çevirememiş? Bunu da kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.