Hafta sonu yaşanan fırtına ve yağış sonrası Küçükboğaz Gölü’nün taşmasıyla Aziziye Mahallesi’nin bir bölümü sular altında kalmıştı. Aziziye Mahallesi Muhtarı Besim Ömer Cengiz, kendi imkanlarıyla buldukları kepçe yardımıyla baskın bölgesine girerek vatandaşlara ulaşmış, bu görüntüleri de kendi sosyal medya hesabında paylaşmıştı.

Yaşanan olaydan saatler sonra Karasu Belediyesi’nin sosyal medya hesabında “Küçükboğaz mevkiinde nehir ile denizin buluştuğu alanın kumlarla kapanması sonucu yağışın şiddet ve yoğunluğundan kaynaklanan su baskınına sabah 06.00 sularında Belediyemizce müdahale edilerek nehrin ağzı ekskavatör marifetiyle açılmıştır. Bu bölgede daha önceki saatlerde bir açma çalışmasına girilememesinin sebebi can güvenliği ile dalga boyunun 6 metreyi bulmasından kaynaklı olarak makinelerin alanda çalışmalarının mümkün olmamasıdır” şeklinde bir açıklama yapıldı.

“İNSANLARI KANDIRMAYIN”

Muhtar Cengiz, bu paylaşımın yoruma kapalı olarak yapılmasına tepki gösterdi. Besim Ömer Cengiz, yaptığı paylaşımda “Bu sosyal medya paylaşımı Karasu Belediyesi tarafından yoruma kapalı olarak paylaşılmış. Yazıyor ki tehlikeli olduğu için müdahale edilmedi. Buradan soruyorum daha küçük kepçe ile biz müdahale etmeye çalıştık daha donanımlı makina mı tehlikeli olacaktı? Lütfen insanları kandırmayın. Kepçe batar diye kepçeyi yollamadınız kepçeyi düşündüğünüz kadar Karasu’yu düşünmediniz. Söyleyeceklerim bu kadar. Hayırlı günler herkes olan biteni görüyor” ifadelerini kullandı.