Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cumhuriyetin 100.yılına binaen kendi logosuyla bin adet kişisel pul bastırarak ilçede bir ilke imza attı. Salı günü okulu ziyaret eden PTT Karasu Şubesi Müdürü Ahmet Sarkışla, “Çeşitli ülkelerde pulculuğa yeni bir boyut getirmek amacıyla başlatılan ‘kişisel pul’ hizmeti, Türk pulculuğunda bir yenilik olarak kuruluşumuzun 165.kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde 25.10.2005 tarihinde uygulamaya konuldu” dedi.

GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLER

Müdür Sarkışla, “Bu uygulama kapsamında gerçek ve tüzel kişiler tarafından gönderilen görsel objeler pul olarak basılarak gerek hatıra amaçlı gerekse yurtiçi ve yurtdışı kayıtlı ya da kayıtsız her türlü posta gönderilerinde kullanılabilecektir. Söz konusu objeler; kuruluş yıldönümünü kutlamak, belli bir olayı anmak, ticari bir ürünün tanıtımını yapmak, doğum günü, evlilik yıldönümü, anneler günü, babalar günü, mezuniyet töreni, hatıra amaçlı olabilmektedir” ifadelerini kullandı.

BİN ADET BASILDI

“Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin talebi üzerine Türkiye Cumhuriyeti'nin 100.yılı anısına okulumuzun kendi logosunu kullanarak bin adet kişisel pul hizmetimizi sunmaktan gurur duyuyoruz. Okulumuz bu pulları yurtiçi ve yurtdışı, kayıtlı ve kayıtsız her türlü posta gönderisinde posta ücreti olarak kullanabileceklerdir. Karasu'da eğitim ve öğretim vermekte olan tüm okullarımızın ve Karasulu hemşerilerimizin talep etmeleri halinde PTT Karasu’ya gelerek bu hizmetten faydalanabilirler” sözlerini kullandı.

KENDİ PULUMUZU KULLANACAĞIZ

Okul Müdürü Canan Erol ise, “Cumhuriyetimizin 100.yılına binaen PTT Karasu ile yaptığımız protokol neticesinde okulumuz adına bin adet pul bastırdık. Ödeneğimizi Milli Eğitim Bakanlığı’ndan aldık. Devamsızlık yapan çocuklarımızın ailelerine mektup gönderiyorduk ve bunlara PTT’nin pulu basılıyordu. Artık kendi pulumuzu kullanarak bu postaları göndereceğiz. Karasu’da da bu uygulamaya öncelik yapmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi