Sultan Güner'in "Bisiklet yolunda kazalar" başlıklı köşe yazısı

Hali hazırda bisiklet yollarından bahsetmeye başlamışken, geçen hafta bisiklet yolunda bir motosikletin bir kadın kardeşimize çarpıp metrelerce sürüklemesi haberiyle karşılaştık.

32 Evler mevkiinden başlayıp Akkum mevkiine kadar yapılan geniş sahil yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve yanındaki otoparktan yaz boyu yaptığım gözlemlerimden bu tehlikeyi fark ediyordum. Benim önüme gelen herkese ‘burası bisiklet yolu’ diyerek gülümsüyordum.

Yol kenarı boyunca otopark olması iyi güzel de araçlarından inen insanlarımızın dikkatsizce hemen yanındaki masmavi bisiklet yolunu fark etmeden ya da önemsemeden denize doğru yürümeleri böyle kazaları hep çağırıyordu. Neyse ki bisiklet sürücüleri olarak daha yavaş olduğumuzdan yayaları fark edip durup onların istifini bozmadan denize, sahil yoluna doğru yürümelerini bekliyoruz. Oysa aracından inenler orasının bisiklet yolu olduğu bilinciyle sağına ve soluna bakarak karşıya geçmeleri gerekiyor. Belki de gerçekten mavi boyalı yolun bisiklet yolu olduğunu bilmeyenlerimizde vardır.

Hizmeti ayaklara getirmekle bitmiyor işimiz, halkımızın bunları nasıl kullanacakları da bir şekilde anlatılmalı ve kazalara karşı tedbirlerin alınması da sağlanmalıdır. Eğitim şart…  

(Bilgi notu: İzmir’de bisiklet yollarında motosiklet, kaykay, paten ve yayaların kullanımına karşı tim kurarak ciddi para cezaları kesildiği haberini okumuştum. Kaynak: TRTHaber Tarih: 09.10.2021)

Sakarya’ya bağlı Karasu ilçemiz büyümekte olan ve özellikle İstanbul’a, Kocaeli’y e(İzmit’e), Düzce’ye yakınlığı ile çok sayıda kişinin ziyaret ettiği, hafta sonları da oldukça kalabalıklaşan sahili, sahil boyu bisiklet yoluyla bu kalabalığa kazasız belasız tatil yapmalarını sağlamak gönülden dileğimiz…

Bisikletle ilgili güzel sözümüz: “Bisiklet, hem bedeni hem de ruhu besleyen spordur.” Sultan Güner

 https://www.karasuhaberleri.com/motosikletin-carptigi-kadin-metrelerce-suruklendi