Sadece altı düz görünümlü spor ayakkabıların ortopedik olmadığını düşünürdüm meğer neredeyse hepsi ortopedik değilmiş! Karasu'da üç mağazadan da sorup hepsinden "İnternetten silikon tabanlık alıp ayakkabıların içine konuluyor" cevabını aldım.

Ne zamanki işimiz düşüyor, başımıza geliyor o zaman öğreniyoruz çoğunlukla, benimki de ayağı sakatladıktan sonraya kısmetmiş. 

Başka hastaneden haftada bir gün Karasu'ya gelen ortopedi uzmanı doktora, alçıdan çıktıktan sonra “Nasıl bir ayakkabı giymeliyim” diye sorduğumda sadece “Ortopedik olması yeter” dedi... 

İlla ki özel yapılmış pahalı ortopedik spor ayakkabıları olabilir ama Karasu'da bulamayıp "Silikon tabanlık"la çoğunluğun çözdüğü gibi "Hallettiğimi" düşünüyorum. 150-200 TL'ye satılan silikon tabanlıklara gerek duyulmayan spor ayakkabılar neden üretilmez? 

Madem "sağlıklı" olan "ortopedik" ise mağazalar neden onları satmaz? 

Uzun yürümeyi seven ya da işleri gereği ayakta çok vakit geçiren, ağır yük taşıyanlar önlemini şimdiden alsın derim, sonrası çok acı oluyor... 

"Sağlıklı yürüyüş" için ortopedik ayakkabı lazımsa neden çoğunlukla ortopedik olmayan spor ayakkabılarını bilinçsizce giyiyoruz. Bütün mağazalar bunları satıyor, önümüze serilmiş rahat diye alıyoruz ama sağlıksız yürüyüşlere kendimizi mahkum ediyor muşuz...

Eğitim ve sağlık bilincimizle hayatın içinde geri kaldığımızı fark etmek çok üzücü... 

Ne çok yerden vurulmuşuz değil mi? 

En temel ihtiyaçlarımız: Gıda, temizlik, deterjan, giyim, sağlık sektörleri ilk sıralarda geliyor.

“Sağlık” konusunda daha çok yazılacak konularımız var... 

Bu haftanın özel durumunu da birkaç satırla hatırlatmak isterim.

#8Mart 1857'de ABD'nin New York kentindeki bir tekstil fabrikasında grevci işçilere polisin saldırması, işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin kurulan barikatlar nedeniyle kaçamamaları sonucunda 129 kadın işçinin ölmesi üzerine anma ve kadın işçilerin haklarını korumak amacıyla Türkiye'de de 1921'den beri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlanıyor diyebiliriz. Son yıllarda kadınlara yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin artmasıyla daha önemli bir hale gelmiştir.

8Mart aslında kadınlarla dayanışma günüdür, hediyeler; çiçek, pırlanta gibi tüketim çılgınlığına yol açan bir gün değildir!

#8MartDünyaKadınlarGünü #kutluolsun

I M G 20240304 115116

F B I M G 1709542012354