Ayşenur Elmacı'nın "Bu sessizlik iyi değil" başlıklı köşe yazısı

Genel merkez kararı ile hareket eden, genel merkezin kararlarına itiraz etmeyen Milliyetçi Hareket Partisi Karasu’da yerel seçimlere kendi adayları ile birlikte girse Karasu’da seçim kazanma şansı oldukça yüksek.

MHP Karasu’da biz kendi adayımızla seçime giriyoruz derse biraz kendine güvense ilçede seçimi çok rahat alır. Bu sadece benim fikrim değil. Hemen hemen birçok vatandaşımız böyle düşünüyor.

Hayat pahalılığı, ekonomik krizlerin ardı arkası kesilmiyor. Şuanda elinde en yüksek gücü olan İYİ Parti, MHP ve CHP bu durumları kendi lehlerine döndüremiyor.

İYİ Parti sessizliğini korurken, MHP kendine güvenemiyor. CHP ise durağanlığına devam ediyor.

AK Partide ise esnaf ziyaretleri, vatandaşa dokunmalar devam ediyor. Bu yüzden insanlarımız görürsek yine de AK Partiyi görüyoruz deyip seçimlerde her zaman AK Partiye yaslanıyor.

İnsana dokunmayan hiç kimse kazanmayı hak etmiyor. İnsanlara sadece seçimden seçime değil, her an dokunabilen seçimi kazanır.

Birçok aday adayı isimleri geçiyor.  Neredeler peki?

Herkes sessizliğini koruyor. Çıkıp belediye başkanlığı için adayım diyen iki isim İshak Sarı ve Kamil Özen harici kimseden ses çıkmıyor.

Aday olacak isimler arasında çok değerli isimler de var. Ama seçime 5 ay kala ben adayım diye insanların karşına çıkarsanız işte o zaman kazanma şanslarının düştüğünü sadece ben düşünmüyorumdur.

Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe teşkilatı çok güzel bir kadro ile kongrelerini gerçekleştirdi. Siyasette oturmuşluğu olan isimlerden tut genç kadro ile sahada olan MHP ilçe teşkilatından ilçede beklenti çok yüksek.

Hamza Uğur Başkanlığından seçimlere ittifak olarak hazırlanan yönetimden ittifak değil de kendi adayları ile seçime gidilmesi isteniliyor. Ancak genel merkezin kararından sonra bu durumun pek olabileceği de düşünülmüyor.

CHP ve İYİ partiden aday olmayı düşünen adayların ise adaylıklarını açıklayıp seçim çalışmalarına başlamaları gerekiyor.

Seçimden seçime halka inen yönetimler hiçbir zaman kabul görmedi ve görmeyecektir.

Muhalefet muhalefetliğini tam başaramadığı için iktidara gelemiyor. Bunun analizi yapmak çok zor olamaz. Bunu bu şekilde de düşünen sadece ben değilim.

Tüm aday olacak adaylara buradan şunu söylemek istiyorum.

Kazanmak istiyorsanız merkezde takılıp kalmayın. Mahalle mahalle dolaşıp tüm vatandaşlarımıza dokunun. Tarlada çalışan teyzelerimize, amcalarımıza kadar ulaşın. Önünüzde 6 ay var ve bu süre çok kısa bir süre. Saha sizde, beklemenin size bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Ne kadar çok insana dokunursanız o kadar huzurla çalışacak ve zafere ulaşacaksınız diyorum. Şimdiden tüm adaylara başarılar dilerim.

Herkesin hakkında hayırlısı olsun.