Öncü Karasu Gazetesi olarak 200.sayıya ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Çok meşakkatli yollardan, çok sıkıntılardan bu zamanlara geldik. Tam 200 sayı. Dile kolay 200…

İlk gazeteyi kurmaya karar verdiğimde “İki sayı çıkartırsın, altı sayı ancak çıkartırsın, taş çatlasın on beş sayı ancak çıkartırsın, sonra kapatırsın” diyenler olmadı mı? “Çok mu kolay zannediyorsun gazete çıkartmayı?” diyen olmadı mı?

“Yapamazsın, bu iş öyle kolay değil” diyen olmadı mı? Daha neler diyen oldu neler…

Bana destek vermek yerine olumsuzlukla gelen herkesi hayatımdan çıkartmasını bildim. Gazeteniz Öncü Karasu’yu kurma aşamasında bana destek vermeyi geçtim “Yapamazsın, edemezsin” diyerek şevk ve azmimi kırmaya kalkan herkesi kendimden uzaklaştırmasını da bildim.

2012 yılında Karasu’da yerel bir gazetede stajyer olarak bu camianın içerisine girdim. Bunu söylemekten asla çekinmiyorum ve utanmıyorum. Stajımı çay servisi ve ofis temizliği yaparak bitirdim. Tekrardan yeni bir iş hayatına atılsam tekrardan ofis temizliği ve çay elemanı olarak işe girerim ve bundan asla gocunmam.

Gazete çıkartıyorum diye böbürlenmedim. Başım hep dik gezdim. Ne ailemin başını önüne eğdim ne de kalemimi satarak okurlarımın…

15 Mayıs 2018 yılında kurulduk. Zor yollardan geçtik. Öyle bir zamana denk geldik ki senelerce Covit-19 virüsü ile uğraştık. Kapanmalar oldu. Ekonomik kriz oldu. Depremler oldu. Seller oldu.

Ama mücadelemizden hiç vazgeçmedik.

Defalarca düştük, kalktık. Pes etmeyi sevmem. Hep mücadele etmişimdir. Yorulsam da kafamın içi hep dolu olsa da hayatım hep mücadele ile geçti. Vazgeçmedim hep vazgeçirtirdim. Yeni bir hayata atılırsam da aynı şekilde hiçbir zaman mücadelemden vazgeçmeyeceğim.

Hesap vereceğim kimse yok. Hesap soracağım kimse de yok. Rabbime havale ediyorum her şeyi. En güzel vekilimiz odur.

Karasu’da istenmediğimi biliyorum. Bunu da açıklıkla dile getirmek de istiyorum ve biraz da açmak istiyorum.

Haftalık bin adet gazete basılıyor. Ve bu bin adet ise değerli büyüğüm Ramazan Marmara tarafından dağıtılıyor. Kimsenin gazetesinin adedi ve basımı ile ilgili yorumda bulunmadım bulunmam da. Beni ilgilendirmez. Bu konu da asla karaktersizlik yapmam. Kaç adet gazete basıldığını merak eden olursa bunu zaten ben saklamıyorum. Her zaman da dile getiriyorum. Biz, Öncü Karasu Gazetesi olarak her hafta bin adet gazete basımı yapıyoruz.

Yaaaa yalana ne gerek var arkadaş? Düz olun biraz. Net olun. Ben yalandan esnafıma gidip “3 bin basıyoruz gazeteyi, 3 bin de dağıtıyorum” diyerek niye yalan konuşayım?

Karasu’da “3 bin adet gazete dağıtımı yapıyorum” desem ne değişecek? Ben okurlarıma hiç yalan söylemedim. Söylemeye de niyetim yok. Yalandan “3 bin basıyorum ve dağıtıyorum” desem ben karakterimi satmış olmuyor muyum?

“Ben 3 bin basıyorum” diyerek esnafa hem yalan söyle hem de Öncü Karasu Gazetesi ile ilgili, ilgili “Bin adet basım yapıyor ve bir kısmını dağıtıyor” diye benim gazetemi lekelemeye çalış. Oluyor mu böyle?

Ben yalan söylemiyorum. Bin adet basıyorum ve dağıtıyorum. Ben kimseyi ağzıma almıyorsam siz de beni ağzınıza almayacaksınız. Çeki düzen verin kendinize. Birbirinizin arkasından iş çevirmeyin olur mu? Kendi aranızda birbirinizle yalan konuşuyorsunuz da benim için mi konuşmayacaksınız o da var ama neyse…

Çok sabırlıyımdır. Çok beklerim. Halen daha bekliyorum. Ama çok az kaldı. Para ile karakterini satan o insanlar var ya hani. Beni kaybetti. Kişiliğini kaybetti. Kimliğini kaybetti.

Beni bilen biliyor, tanıyan da kendi gibi tanıyor. Tanımak isteyen olursa da her zaman çayım da var. Kahvem de var. Beni benden dinleyin. Bırakın dedikoduyu. Kapım herkese açık.

Ben kimse ile yarışmıyorum. Ben sağa geçip dururum, siz önden gidin. Ben büyüklük, dik kafalılık yapmam. Yol sizin. Ben zaten kendi yolumdayım. Sizde kendi yolunuzdan giderseniz beni sorun haline getirmiş olmazsınız.

Bu haftaki yazım biraz üstü kapalı oldu ama beni anlayışla karşılayacağınızı da biliyorum.

Her neyse, değerli okurlarım güzel Karasu’mun güzel esnafı güzel insanı. Bizi biz yaptığınız için hepinize sonsuz teşekkür ederim. Yarınlar hepimizin. Hep birlikte nice güzel sayılara inşallah.