Ayşenur Elmacı'nın "Bu kadar ‘YOK’A’ rağmen oyunbozan Meral Akşener’ miydi?" başlıklı köşe yazısı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 2 yıldır “Kazanacak aday” vurgusu yapıyor ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklemeyeceğini söylüyordu. Bu Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsına yapılan vurgu değildi. Bu milletin teveccühü ile alakalı bir durumdu. Milletin adayını destekleyelim dedi her zaman. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu hep göz önündeydi.   

Meral Akşener aday değilim kazanacak kişi aday olsun dedi ‘YOK DEDİLER’, 2 belediye başkanından biri Mansur Yavaş veyahut Ekrem İmamoğlu olsun dedi ‘YOK DEDİLER’, anket yapalım kim yüksek oy alacaksa o aday olsun dedi ‘YOK DEDİLER.’

Bu kadar ‘YOK’A’ rağmen oyunbozan Meral Akşener’miş gibi açıklama sarf eden, gözüne at gözlüğü takan herkesi iyi araştırmaya davet ediyorum.

Meral Akşener bir kadın, bir anne, bir babaanne kimse kusura bakmasın da hiçbir kadın bu kadar hakareti hak etmiyor. Öğretmenlik yapmış insanların paylaşımlarını gördüm. Onların adına ben utandım. Bu kadar olmaz dedim.

Kendi partilerinden birine yapılan eleştirileri kabul etmeyen kimler varsa hepsinin dilinde Akşener var. Kendileri çok başarı elde etmişler gibi bir şeyler anlatıyorlar. Şaka maka da buna inanan çok insan var.

At gözlüğü takanların seçme şansı yok. Seçme şansı olmayan insanların da aday beklentisi gerçekten komedi. At gözlüğü takmış arkadaşlar sizin seçme şansınız yok hatırlatayım. Siz mecbursunuz.

Cuma günü, aday pazartesi günü açıklanacak dendi ve toplantıdan sonra saatler geçmeden CHP camiası 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur paylaşımları yapmaya başladı. Kesinlikle bunu yapan herkesin yanlış yaptığını düşünüyorum. Pazartesi aday açıklanacak diye açıklama yapılıyor ve sizler aday Kılıçdaroğlu‘dur diye paylaşım yaparak resmen Akşener’i yok saydılar. Hata arama işine girersek çok hata var.

Masa, Meral Akşener aday deseydi tepkiniz ne olurdu? Bunu hiç düşündünüz mü? Empati yapın olur mu? Komik olmaya çalışmış birçok insan ama gerçekten hiç komik olmadılar.

Meral Akşener kendisinin adaylığı için diretseydi yanlış olurdu. Ancak Akşener kendi cenahından aday çıkartmak yerine CHP cenahından 2 belediye başkanının ismini telaffuz etti her zaman. Akşener’in bu kadar ‘YOK’A’ rağmen aldığı cevapların karşılığında oyunbozan Meral Akşener mi olmuş oldu?

Deva Partisi “Partilerden birisi desteklenmiyorsa altılı masanın adayı olmaz. Ortak aday, altı partinin de desteklediği aday demek. Altı partinin de desteklediği bir isim gerekiyor. Partilerden birisi desteklenmiyorsa altılı masanın adayı olmaz. Niyetimiz; altı partinin ortak bir adayda altıda altı mutabakat sağlanmasıdır” şeklinde ki açıklamalarını da mı unuttunuz?

Diğer partilerin açıklamalarına girmek bile istemedim. Başarı elde etmek yerine, emin adımlarla yürümek yerine, sakin, rahat kafayla seçime gitmek yerine, yürümek için dimdik bayırı seçen herkese hakkını helal etmeyen milyonlarca insan var. 

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Aykut Süt, "Şu aday olmazsa oy vermem, sandığa gitmem" gibi zırvalıkları bir kenara bırakabilen vicdan sahibi yurttaşlarla biz bu seçimi alırız” diyerek Genel Başkanıyla fotoğraf karesi paylaştı. Yapması gerekeni yaptığının farkındayız. Ama;

Gerçekten insanlar mecbur oldukları için mi oy vermeye davet edilecek? Aylardır herkesin beklediği aday defalarca dile getirildi, oturuldu konuşuldu. İnsanlar mecbur olduğu için Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermek zorunda mı? Sistemin değişmesini istiyorsan zorundasın der gibi sesleriniz geliyor. Ama öyle değil. Bunu anlayın. Ki, böyle düşünen milyonlarca insanın da olduğunu düşünün.

Meral Akşener gitti geri geldi diye veryansın yapılıyor. Seçime gidiliyor. Ülke yönetilecek. Bunun sorumluluğunu herkes biliyordur. Ağır bir sorumluluk ve sizlere güvenerek oy verecek olan milyonlarca insanın güvenini boşa çıkartmamanın vereceği sorumluluğun ağırlığını hissedin.

Çok sevdiğim değerli bir abim; “Meral Akşener gitti. Geri geldi. Akşener seçim kaybedilirse benim tavrım buydunun altını çizdi aslında. Diğer türlü eğer kazanılması gerekiyorsa da “kaçmadım buradayım, mücadelemi vereceğim mesajını da verdi aslında” şeklinde bir yorumda bulundu.

Çok anlamlı buldum bu açıklamayı. Şunu hiçbir zaman unutmayalım. Çalışmayan bir iktidar olduğunu dillendiriyorsan, başarısız bir muhalefet olduğunu da kabul edeceksin.