Süper ligde C grubunun altı üstü ateşten gömlek. Düşme hesapları, play-off hesapları kol kola girmiş futbol dansı yapıyor. Karasu Aziziyespor 13 maça taşıdığı yenilmezlik ünvanı ile 30 puanla 31 puanlı lider Kazımpaşa Birlik’in peşinden koşuyor. Nefes nefese bir play-off yarışı içinde aynı puanlı K.Akınspor var. AS Akyazıspor’da zirveyi iki, üstündeki K.Aziziye ile K.Akın’ı birer puan geriden takip ediyor. Bitime üç doksan dakika kala bir doksan dakika perşembe günü hesap kitap dışı kalacak. K.Aziziye düştü düşecek gibi gözüken Tekspor’a, lider Kazımpaşa Birlik, Yeşilyurt’a, AS Akyazı Hendek Yenimahalle önünde deplasman turu yapacak. Üç takımın da oynadığı takımlar kümede kalma hesapları yapıyor. Grupta önemli iddia sahibi olan K.Akınspor’da kendi evinde Geyvespor’u konuk edecek. Bu maçların içi dışı kaynıyor, bu maçların içinden hem yukarısı için hem de alt sıralar için yeni süper hesaplar takımların kapısını çalabilir. Özetle C Grubu bu sene süper lige futbol lezzeti, futbol heyecanı vermeye devam ediyor. Ne diyelim Allah herkesin gönlüne göre versin.

SAKARYA SPOR LİSESİ (TÜRKİYE’DE SEKİZ TAKIM ARASINDA)

Bazen sporda önemli gündem başlıklarını kaçırıyorum. Sporda her branşın peşinde koşma şansımım olmasa da Futbolda Sakarya Spor Lisesi’nin Sakarya’dan sonra sırasıyla Zonguldak ve Bartın’dan bir olarak çıkıp sekiz takım arasında yer almasını atlamamak gerekirdi. Sağ olsun Fatih Kanbur bu konuda önüme bir bilgi notu koydu da spor lisesinin geldiği noktayı öğrenmek adına, bu okulun beden eğitimi öğretmenlerinden Atilla Eken’den spor Lisesinin rakiplerini, maçların oynanacağı ili ve takımları öğrenme şansım oldu. Atilla Eken Hoca bu Erdem Kartal’la birlikte görev yaptıklarını, okulun müdür yardımcısı Olcay Şengül’ün bu işte idareci olarak önemli desteği olduğuna vurgu yaptı. Başarılar tek kişilik hikayeden çıkmaz, başarıların içinde mutlaka gizli kahramanlar vardır. Sakarya Spor Lisesi 9-14 Mart tarihlerinde Rize’de İstanbul (2-3), Bursa (1-2 ) Trabzon, Hatay ve Uşak takımları ile beraber Türkiye şampiyonluğu için mücadele verecek. Başarılar Sakarya Spor Lisesi…

SENİN PARAN BURADA GEÇMEZ (RIZA ZARRAP’A FB YANITI)

FB, son yirmi yılın içinde yanlışlara, cumhuriyet düşmanlarına karşı yürekten, inatla direnen, cumhuriyetin içinde yuvalanan şer güçlere karşı müthiş bir direnç gösteren Sarı-Lacivert renktir. Bu sürecin içinde, Aziz Yıldırım döneminde FETO olayları çerçevesinde abluka altına alınmak istenen FB’nin bu müthiş direnci, tüm yurtta cumhuriyet sevdalıları tarafından büyük destek bulmuştu. O günlerde kara para kasası, şu sıralar Amerikan hapishanelerinde yatan, sonrasında itirafçı olarak kurtulan Rıza Zarrap’ın, Sarı-Lacivertli kulüpten kombine bilet isteğine, bakın zamanın Başkanı Aziz Yıldırım nasıl yanıt vermiş: “Senin paran burada geçmez, senin gücün bu kulüpten loca almaya yetmez”... İşte FB, işte onun Atatürkçü ve de cumhuriyetçi duruşu. Aziz Yıldırımı dolayısı ile FB duruşunu bir kez daha yürekten kutluyorum.