Her yıl 18 Mart günü kutlanan Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, 108.yıldönümünde Karasu’da da kutlandı. Cumartesi günü Karasu Kaymakamlığı önünde düzenlenen çelenk töreninde Karasu Kaymakamlığı ve Karasu Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk anıtına sunuldu.

Ardından Yalı Mahallesi Merkez Mezarlığı’nda bulunan şehit kabirleri ziyaret edildi. Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkanı İshak Sarı ve Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Yüksel ile ilçe protokolü, Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz, Komiser İsmail Canavar ve İpsiz Recep’in mezarları başında dua etti.

Kutlama programı, Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen anma programı ile devam etti. Karadeniz MTAL öğrencileri tarafından hazırlanan program, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Program sonunda ödül alan öğrencilere ödülleri verildi.

Anma ve kutlama programları, Karasu Merkez Çarşılı Camii’nde öğle namazı öncesi Çanakkale Şehitleri ve depremde vefat eden vatandaşlarımız için düzenlenen hatim programıyla son buldu. Ödül alan öğrenciler ise şöyle:

4.SINIFLAR RESİM YARIŞMASI:

1. Nazı Guılmamedova (Şehit Ferhat Sözer İO)

2. Beray Siraç Kurnaz (Aziziye İO)

3. Mina Topaloğlu (Fatih Sultan Mehmet İO)

ORTAOKULLAR ARASI KOMPOZİYON:

1. Elif Niğdelioğlu (Namık Kemal İHO)

ORTAOKULLAR ARASI ŞİİR:

1. Leyla Keleş (Namık Kemal İHO)

2. Nur Dursun (Karasu İHO)

Esra Angün'ün haberi...