Salı günü gerçekleştirilen CHP Karasu İlçe Olağan Kongresi’nde konuşan Başkan Aykut Süt, haklarında il basınında çıkan bir habere yönelik açıklamada bulundu. Haberi yaptıranlara tepki gösteren Süt, “Rahmetli Sedat Büyük, bir misyon üstlenmiş ve partiye bir araç kazandırmak istemişti. Bunun için de yönetim kurulumuzla görüşmüş ve Sedat Büyük ile bana yetki verilmişti. Partili büyüklerimizden gelen paralarla bir araç almayı amaçladık” dedi.

“Araya pandemi girince ekonomik dengeler değişti. Biz de paranın tamamının toplayamadık ve toplanan parayı da dolara çevirerek sakladık” diyen Aykut Süt, “Toplanan 35 bin liraya yakın parayı 5 bin dolara çevirdik. Rahmetli olmadan önce de aracı alamadığı için burukluğunu dile getirdi” şeklinde konuştu.

AÇIKLAMASINI YAPTIK

Başkan Süt, “Bu konuyu ilçe toplantısında anlattım. Bir kişi, İstanbul’dan il başkanlığına telgraf çekti. İl başkanlığına da biz açıklamamızı yaptık. Toplanan bu para, alınan kişilere güncel değerleriyle iade edildi. Buna rağmen il basınına haber yaptırıldı” ifadelerini kullandı.

“Bu işler yakışıksız işler. Algı siyasetinin en derininin yaşadığımız dönemde bu yapılmaz” diyen Süt, sözlerini “AK Parti’nin algı siyasetiyle 20 yıldır ülkeyi yönettiği bir dönemde CHP’ye nizam vermezsiniz. Buna müsaade etmem. Çamur at, izi kalsın siyaseti CHP’de olmaz. Gidin bunu diğer partilerde yapın, ayağınızı denk alın” diyerek sert bir şekilde tamamladı.