4.Yargı Paketi'nin 13.maddesinde çocuk istismarı suçlarında kanıt ve fiziki bulgu aranmasıyla ilgili düzenleme Meclis'ten geçti. Şeyhleri çocuk istismarından cezaevinde olan Uşşaki tarikatı gelişmeyi “müjde müjde müjde” başlığı ile duyurdu.

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Türkiye Yapılanma Sorumlusu ve İstanbul Hukuk Koordinatörü Avukat Bilge Kaan Özkan daha önceden 13. madde ile ilgili, “Gündeme getirilen bu olası kanun değişikliği ile çocuklara yönelik cinsel suçlardan herhangi bir tutuklama yapılması neredeyse imkânsız hale gelecek.

Tutuklamada görüntü, ses kaydı ve sair somut delil kriteri aramak, doğru orantılı olarak mahkûmiyet açısından da somut delil olmadığı takdirde mahkûmiyet verilmemesi sonucunu doğuracak haliyle bu düzenleme Türk Ceza Kanunu'nu da bir nevi kadükleştirip etkisiz kılacak. Yargıtay'ın cinsel suçlarda çocuğun beyanının hangi surette ve nasıl alınacağını, hangi kurallara riayet edilerek alınacağını, hangi yöntemlerle ne şekilde çürütüleceğini yahut destekleyeceğini anlatan yüzlerce kararı var. Somut delil şartının getirilmesi tüm bu Yargıtay kararlarının da göz ardı edilmesi anlamına gelir ki bu son derece isabetsiz bir karar olur” demişti.

İstanbul sözleşmesinden neden çıktık?

Neden Ensar Vakfı gibi yerlerde yapılan istismarlar görmezden geliniyor?

Sapık şeyhler neden korunuyor?

Bir anlatın dinleyelim. %1 tarikatlardan oy almak için olamaz. Para aklamak için olamaz keza onlarca başka dernekler üzerinden yapabilirsiniz. Dini boyutu olsa hangi dinde eşini dövmek, öldürmek, çocuklara istismar, tecavüz, sapıklık var? Yok arkadaş ben sizi çözemedim anlayamadım. Benim insani bütün değerlerime uymuyor aldığınız kararlar, çıkardığınız kanunlar.

Karasu'da da son bir ay içerisinde benzer iki olay yaşandı. Karasu'nun köylerinden birinde 3 yıl boyunca küçük bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan evli ve çocuk sahibi şahıs tutuklandı.

Karasu Belediyesi personellerinden biri aşk yaşadığı kadının kızına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Bu personelin belediye ile ilişiği kesildi mi bilmiyoruz. Henüz bir açıklama yapılmadı.

Allah ıslah etsin ne diyelim...