- Devletimizden yardım beklerken o bize İBAN göndererek Allah Rızası için 10₺ istedi.

 

- Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi açıklandı. Coronaya karşı ev kredisinde iyileştirmeler ve uçak biletinde KDV indirimi yapan ilk ülke olarak tarihe geçtik.

 

- İdlib'de Rusya'nın mı Suriye'nin mi yaptığı belli olmayan bir hava saldırısında 36 Mehmetçiğimizi kaybettik. Bir kişi bile sorumluluk almadı.

 

- Muhalefet Partilerine ait belediyelerin sosyal yardımlaşma hesaplarına el konuldu, bloke edildi. Muhtaç durumdaki insanların yararlandığı Aş Evlerinin bile hesapları kapatıldı.

 

- Yerel Seçimlerde iktidar partisi tarafından alınamayan 8 HDP'li, 3 CHP'li belediyeye ya kayyum atandı ya meclis çoğunluğu kendisinde olanları kendine geçirdi.

 

- Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan, Demokrasi ve Atılım Partisi DEVA'yı kurdu.

 

- Millet ekmek bulamazken, işini sağlığını kaybetmişken Kanal İstanbul Projesi için ihale yapıldı.

 

- EBA üzerinden ortaokul çocuklarına Adnan Menderes'in idam edilmesi animasyon film ile izlettirildi.

 

- Cumhurbaşkanlığı kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevden alındı.

 

- Gazeteci Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Murat Ağırel ve Hülya Kılınç "MİT kanuna muhalefet” gerekçesiyle tutuklandı.

 

- Dünya ekonomilerinden Corona için özel tedbirler alındı. ABD 2 trilyon dolar, Almanya 614 milyar dolar, Fransa 345 milyar Euro, İspanya 200 milyar Euro, İngiltere 100 milyar dolar önlem paketi açıklarken Türkiye ise 12 milyar dolarlık bir paket açıkladı.

 

- Ücretsiz dağıtılacağı söylenen fakat dağıtımı bir türlü gerçekleştirilemeyen 5 adet maskenin tuhaf hikâyesi başladı.

 

- 2 Saat sonrasına sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yüzbinlerce insan sokağa döküldü marketlere, fırınlara hücum etti. Virüsün kaç bin kişiye daha bulaştığı meçhul.

 

- İçişleri Bakanı sosyal medya üzerinden istifa etti 3 saat sonra geri döndü.

 

- Salda Gölü'ne iş makinalarıyla girildi. Ülkemizin cennet köşesi tahrip edilmeye başlandı.

 

-Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş Covid-19 enfeksiyonu sebebiyle vefat etti.

 

- İnfaz Yasası AKP MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. Üzerine mecliste hatıra fotoğrafı çekildiler. Yaklaşık 100.000 suçlu serbest bırakıldı.

 

- İnfaz Yasasıyla birlikte 16 yıldır tutuklu bulunan, defalarca içeriden Erdoğan'ı tehdit eden Organize Suç Örgütü Lideri Alaattin Çakıcı serbest bırakıldı.

 

-Cumhurbaşkanlığına ait 3. Saray olan Van Gölü kenarındaki Ahlat Sarayı'nın inşaatı Corona sürecinde tam gaz devam etti.

 

-Atatürk Havalimanın terminal binaları bomboş dururken milyonlarca lira değerindeki iki pistin üzerine sıfırdan bir sahra hastanesi inşaatına başlandı.

 

- Adana Büyükşehir Belediyesinin Sahra Hastanesi mühürlendi, Mersin Büyükşehir Belediyesinin bedava ekmek dağıtması yasaklandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin askıda fatura uygulamasının internet sitesine siber saldırı düzenlendi.

 

- Atatürk'e karşı sayısız hakaret ve iftiralarda bulunan Fatih Tezcan mahkemede "Atatürk'e hakaret edene kadar bana küfür edin, daha iyidir, kabulümdür. Mustafa Kemal'e küfür veya hakaret etmek Müslüman'ın öncelikle kendi davasına ihanetidir" dedi.

 

- Dolar 7,26₺ olarak tarihi zirvesini yaptı.

 

- Grup Yorum üyelerinden Helin Bölek ve İbrahim Gökçek konser yasaklarının kaldırılması için başladıkları ölüm orucu sonucu vefat etti. Kayseri’de Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in cenazesinin defnedilmesini engellemek isteyen "ülkücü" bir grup, cenaze aracının önünü kesti. Gruptakilerden bir kişi “Gömseler bile çıkarır, yakarız” ifadelerini kullandı.

 

- Ülke TV’de Esra Elönü'nün sunduğu “Arafta Sorular” programına konuk olan yazar Sevda Noyan: “Ya bak 15 Temmuz kursağımızda kaldı. Yani yapamadık istediklerimizi. Boş bulunduk. Yani yanlış anlaşılmasın doğru anlaşılsın bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür. Onu söyleyeyim. Biz çok donanımlıyız bu konuda maddi ve manevi olarak. Biz liderimizin yanındayız. Asla yedirmeyiz. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hala sitede var 3-5. Benim listem hazır açıkçası” ifadelerini kullandı.

 

- CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekillikleri düşürüldü.