Gelecek Partisi Sakarya 2.Olağan Kongresi’ne Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Siyasi İşler Başkanı Ayhan Sefer Üstün katılarak Karasu’ya dair konuşmalar gerçekleştirdi. Konuşmasında Sakarya’nın hak ettiği değeri alamadığını söyleyen Üstün, Arifiye-Karasu demiryolu projesini hatırlattı.

860 MİLYON YOLSUZLUK

Ayhan Sefer Üstün, “Bu proje yapılırken burnumuza kötü kokular gelmişti. Genel Başkanımız bu dosyanın incelenmesi için talimat vermiş, Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan da dosyayı incelemeye almıştı. Ama Elvan gidince dosya sümen altı edildi. Unuttukları bir şey vardı ki Sayıştay kurumu. Sayıştay 2018-2019 raporunda o gün ki rakamlarla 860 milyon yolsuzluk tespit etti. Para nerde yok. Demiryolu yok, imalat yok” sözlerini kullandı.

YAPTIKLARINI SÖKTÜLER

Konuşmasına devam eden Üstün, “2019 seçimlerinde meşhur bir siyasetçimiz dedi ki; ‘2019 Mayıs’ında tank üretilecek, bu sokaklarda gezecek, herkeste mahcup olacak.’ Tank nerde yok, tank palet fabrikası nerede yok. Karasu’da tank yapacağız diye Cumhurbaşkanının katılımıyla temel attıkları fabrikalar nerede? Yok! Söküp götürdüler. Sakarya’da yapılan iş yok sökülüp götürülenler var” vurgusunu yaptı.

SEÇİMDE DERSLERİNİ VERİN

Genel Başkan Ahmet Davutoğlu da konuşmasında Arifiye-Karasu demiryoluna değindi. Davutoğlu, “Bu projede hala bir ilerleme yok sadece 860 milyonluk yolsuzluk var. Öbür tarafta Etsem Sancak’ın tank palet diye insanları heveslendirdiği ve önce temelini atıp sonra söktürdüğü 460 milyon dolarlık yolsuzluk var. Sakarya’yı sömüre sömüre bitiremediler. Sakarya’ya bu kadar yolsuzluk yapıp bir de gelip burada Sakarya davasından bahsedemezsiniz. Bunun cevabını verecek olan bu yerel seçimde yine sizlersiniz. Bu seçimde iktidarın sizi aldatmasına müsaade etmeyin ve iyi bir ders verin” dedi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi