-

ENGELLİ ve ENGELSİZ ÖĞRENCİLERDEN ORTAK AKTİVİTE (izle):

...

Türkiye, Hırvatistan, Bulgaristan ve Yunanistan’ın katılımcı olarak yer aldığı ve engellilere yönelik düzenlenen Erasmus+ projesi kapsamında bir aylık sürecin tamamlanmasıyla Sakarya’nın Karasu ilçesinde final toplantısı yapıldı.

Projede engellilerin sosyal hayata katılımını arttırmak ve engellilerin engelsiz akranlarıyla birlikte ortak bir faaliyet içerisinde bulunması sağlandı. Proje kapsamında altı engelli ve altı engelsiz öğrenci ile birlikte bir ay süren havuz etkinliği gerçekleştirildi.

Proje hakkında bilgi veren Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Fatma Betül Gökhan, “Karasu Kaymakamlığı öncülüğünde ve Avrupa Birliği Erasmus Fonu hibeleriyle Sakarya’da yapılan proje Türkiye, Hırvatistan, Bulgaristan ve Yunanistan’dan katılımcılardan oluştu” diye konuştu.

Türkiye’de ise sadece Karasu’da yürütülen projeyi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yapıyor olmaktan ayrı mutluluk duyduklarını ifade eden Gökhan, “Amaç, engellilerin hayata daha kolay adapte olması ve sosyal dünyalarına özgürlük katmak amaçlandı” ifadelerini kullandı.

KARGENÇ Proje Koordinatörü Elif Kayhan, “Bu proje ile hem engelli hem de engelsiz öğrencileri hedef alan aktivitelerde bulunduk. Engelsiz öğrenciler üzerinde farkındalık oluşturarak akran öğrenimini güçlendirmeyi sağladık” dedi.

Kayhan, ayrıca aktivite programı sonunda Hırvatistan’a gidilerek düzenlenen yüzme festivalinde de Türkiye ekibi olarak yer aldıklarını belirtti. Kayhan, “Projemizi değerlendirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla da Sakarya’nın Karasu ilçesinde final toplantımızı düzenledik” diye konuştu.

Projeye katılım sağlayan 9 yaşındaki engelli öğrenci Işıl Şentürk, “Havuzda çok mutlu oluyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Projede çok eğlendim. Çok eğlenceli vakit geçirdik. Oyunlar oynadık, katılımdan memnun kaldım” dedi.