Karasu Aksoy Çiçekçilik işletmecisi Mustafa Aksoy, SEDAŞ’ın 68 günlük fatura gönderdiğini bu sebeple de kademeli tarifeye maruz bırakıldıklarını belirtti. İki ay boyunca fatura kesilmediği için toplamda bin 500 lira fazla fatura ödemek zorunda kaldığını söyleyen Aksoy, muhatap bulamamaktan şikayetçi oldu.

Bir önceki ay normal tarifeden bin 321 lira ödediğini söyleyen Aksoy, “68 gün üzerine gelen faturamız 4 bin 693 lira. Normalde 28 ile 30 gün arasında geliyordu. En fazla 35 günü geçmiyordu. SEDAŞ’ı aradığımda biraz gecikme olacağı söylendi. Ama 68 gün sonra geldi. Bu kadar olmaz” dedi.

36 GÜN BOYUNCA FARKLI TARİFEDEN

240 kw kullanımdan sonra kademeli faturaya maruz kaldıklarına dikkat çeken Mustafa Aksoy, “Bu limiti geçince farklı tarifeden ücretlendiriliyoruz. 36 gün boyunca farklı tarifeden ödedik. Sadece benim değil, bütün esnaf aynı durumda” şeklinde konuştu.

Kendisinin sadece bin 500 lira fazla ödeyeceğini dile getiren Aksoy, “Karasu’da 2 bine yakın esnaf var. Herkes 500 ile bin lira fazla ödese hesabını siz yapın. Esnaf zor dönem geçiriyor, bu ekstra maliyeti kim karşılayacak? Zararımızı nasıl ödeyecekler. Bundan sonra da böyle olacak mı? Bu ilk ve son olsun” diyerek yetkililere seslendi.

Editör: Nevtan Angün