Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85.yıldönümünde Karasu’da gerçekleştirilen törenle anıldı. Karasu Kaymakamlığı önünde gerçekleştirilen program, Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan ve Belediye Başkanı İshak Sarı’nın, Atatürk Anıtı’na çelenklerini sunmasıyla başladı.

ATA’YA SAYGI

Çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05’i gösterdiğinde çalan sirenlerle birlikte Karasu’da adeta hayat durdu. Yoldan geçen araçlar da durarak saygı duruşunda bulunuldu. Ata’ya gösterilen saygı duruşunun ardından Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu Müzik Öğretmeni Özge Yaya yönetiminde İstiklal Marşı okundu. Anma programı; Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlığı programla devam etti.

DUYGULU ANLAR

Burada yapılan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Leyla Zafran günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Zafran’ın konuşmasının ardından 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü için hazırlanan, şiirler okundu, video, oratoryo, solo ve koro gösterileri yapıldı. Hazırlanan program izleyenlere de duygulu anlar yaşattı.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Anma programında yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlkokullar arası düzenlenen resim yarışmasında Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’ndan Armina Akdeniz birinci, Limandere İlkokulu’ndan Nehir Eslem Reis ikinci, Aziziye İlkokulu’ndan Zeynepnur Başkılıç üçüncü oldu. Ortaokullar arasında şiir yarışmasında Özel Özşen Koleji’nden Aylin Kıvanç birinci, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’ndan Zeynep Şölen Ortaş ikinci, Namık Kemal İHO Elif Niğdelioğlu üçüncülüğü elde etti. Liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında ise Karasu Anadolu Lisesi’nden Mustafa Can Kılınç birinci, Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Defne Dağdelen ikinci, Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Huri Özdemiroğlu üçüncü oldu ve ödüllerini protokol üyelerinden aldı. Anma programı çekilen hatıra fotoğraflı ile sona erdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi