Karasu sahilinde basın açıklaması yapan Gelecek Partisi İlçe Başkanı Salim Direk, Karasu Limanı’ndan çıkartılan kumun, erozyon bölgesine doldurulması gerektiğini, dışarıya satılmaması gerektiğini vurguladı.

“Zamanında Sakarya Nehri’nden gelen kum, rüzgarlarla beraber Karasu sahilini dolduruyordu. Mevcut liman, kumun kıyı erozyonu bölgesine gelmesini engelliyor. Böylece kum, limanın içine doluyor” diyen Direk, Karasu kumunun kalitesine de dikkat çekti.

KARASU’DAN ANTALYA’YA KUM GİDİYOR

“Karasu sahilindeki kum, dünyanın hiçbir yerinde, Türkiye’nin hiçbir sahilinde yok” diyen Salim Direk, “Limandan tonlarca kum çıkartılıyor. Bu özel kum, başka yerlere taşınıyor. Antalya’ya dahi tonlarca kum gidiyor ve oraya seriliyor” şeklinde konuştu.

Başkan Direk, sözlerini “Limandan çıkan kum, Karasu sahiline doldurulacak ve erozyon önlenecekti. Şimdi ise dışarıya gidiyor. Bu yüzden Karasu’nun kumu Karasu’da kalmalı. Para kazanma uğruna Karasu’nun kumu dışarıya satılmamalı. Gelecek Partisi olarak, Karasu’nun malına sahip çıkacağız ve konunun takipçisi olacağız” diyerek tamamladı.