EDİTÖRÜN KALEMİNDEN...

Dört yıl önce “Gönül Belediyeciliği” sloganıyla yola çıkan Karasu Belediyesi, Karasu’yu duba cennetine (!) çevirmeye devam ediyor. Dokunduğu her sokak ve caddede vatandaşların tepkisini toplayan dubalar, her geçen gün ilçemizin bir yeni sokağında daha kendine yer buluyor.

Son dokunuş ise ilçe merkezindeki Karakol Caddesi’ne yapıldı. Karasu’nun baş belası haline gelen park sorunu bitmiş gibi, yol kenarındaki mevcut tek sıra park yerleri de kaldırıldı. Araçların duraklama ve parklama yapacağı yere dubalar çakıldı. Yolun diğer şeridi ise malum bisiklet yolu. Saatte bir bisikletin bile geçmediği bisiklet yollarının geniş olması da esnafın ve esnafa gelen müşterinin tepkisine neden oluyordu.

Vatandaş, duba çalışmasına tepkili. “Belediye, vatandaşla dalga mı geçiyor? Amaçları ne? Biz park ve duraklama yeri isterken, intikam alır gibi mevcut park yerlerini de kaldırıyorlar. Duba yetmez duvar çeksinler. Kasıtlı yapsalar bu kadar olur” diyen vatandaşın sesi ise ne yazık ki Belediye’den içeriye girmiyor.

Bu yetmezmiş gibi bir de şerit ortasına reflektörlü yol butonları yerleştiriliyor. Caddeye giren araçlar bir anda sarsılmaya başlayınca neye uğradığını şaşırıyor şoförler. Vatandaş, bu tuzak niteliğindeki çalışmaya da anlam verebilmiş değil…