Geçtiğimiz Salı ve Perşembe günleri Karasu’da denetimler yapıldı. Berber, kuaför, güzellik salonları, ticari taksiler, dolmuş ve minibüsler ile pazar yeri esnafının kurallara riayet edip etmediği denetlendi. Denetlemeye zabıta, polis, ziraat mühendisi, çevre ve sağlık teknikeri, şoförler odası ile esnaf odası temsilcileri katıldı.

 

Buraya kadar anormal bir durum yok. Anormal olan bir şey de yok aslında. Ama Sakarya il merkezli bir haber sitesi nedense bu durumdan bir vazife çıkartmış ve rahatsızlığını habercilik ilkelerine yakışmayan bir üslupla dile getirmiş.

 

Sakarya’nın en ciddi sorunun ortaya çıkartmış sanki zatlar. Karasu’da bir garip denetlemeymiş yapılan çalışma… İl merkeziyle aynı sayıda haber kurumunun olduğu bir ilçede bizim göremediğimiz, onların ta oradan fark ettiği anormallik neymiş?

 

Denetimde görev alan herkesin arasında bir anormal olan Volkan Yıldız’ın olmasıymış zatlara göre. Sosyal medyadan bilgi alarak haber yapılınca böyle oluyor işte. Ya da birilerinin servis ettiği üç beş bilgi ile iki fotoğrafı, malzemesi hazırlanmış Ramazan pidesi gibi taş fırına sürmekle yetinirsen ekşi kıymadan lezzetsiz pide çıkartırsın böyle.

 

Karasu Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından Kaymakamlık makamına yazılan resmi yazıya baktığımızda (yazı, belge olarak bende mevcut) Volkan Yıldız’ın “Esnaf Odası Başkanlığı Üyesi” olarak berber/kuaför/güzellik merkezleri için denetim komisyonunda ve pazar yerleri denetim komisyonunda resmi olarak yer aldığını görüyoruz.

 

Bu yazıyı da o zatlara bir şey kanıtlamak adına yazmadım. Öyle bir niyetim de çabam da yok. Bakacaklar işlerine… Haber kılıklı iftira karşısında Karasulu okurlarımızın bilgi sahibi olmaları için doğru olanı belirtmeyi amaçladım.

 

Volkan Yıldız’ı Karasu’da tanıyan, bilen 10 parmağında 10 iş olduğunu bilir… KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu’da da Medya ve Halkla İlişkiler Müdürü aynı zamanda. Çıkıp da “Savunmak sana mı kaldı” denmesin diye hatırlatayım.

 

Malum zatlar, sosyal medyasındaki iş künyesini tespih boncuğu gibi dizerken Karasulu Kartallar Derneği Başkan Yardımcılığı’nı unutmuş, yerine Karasu Belediyesi basınında aktif rol aldığını eklemiş. Karasu Belediyesi Basın Sorumlusu Mehmet Yıldız ile karıştırmış olmalılar. Soyadları aynı olunca şaşırmadım, nereden yakalayacağını şaşırınca insan her türlü şansını deniyor böyle…

 

Kısacası kimsenin partisi, hobisi, işi ile bir yerdeki görevini kıyaslamak abesle iştigaldir. Tıpkı zamanında acemi bir arkadaşın, Karasu’nun tecrübeli ve mektepli iki gazetecisinden biri olan Münir Ali Kara’ya “sen gazeteci misin, siyasetçi misin” diye cahilce kıyaslama yapmasına benzedi bu haber kılıklı iftira… Hal böyle olunca da cahil, cahile uymuş, haber değil iftira olmuş. Kalın sağlıcakla…