Karasu’nun merkezinde 15 milyon liralık bir bina var. Muhakkak görmüşsünüzdür.  O binanın ne olduğunu bilmeyenleriniz vardır. Normaldir, çünkü haberini yapamıyoruz, sahipleri müsaade etmiyor.

Bu binanın adı Sosyal Gelişim Merkezi, kısa adı SGM... Kurum içerisinde SAMEK de hizmet veriyor. SAMEK sorumlusu Aykut Tiryaki ve SGM’ye vekaleten müdürlük yapan SGM Çocuk Kulüpleri Sorumlusu Esra Yavuzyiğit, işlerini layıkıyla yürütüyor. Kendileri sağ olsun bizlere yardımcı oluyorlar.

Fakat haber yapma konusunda SGM ve SAMEK’in sahibi olan Büyükşehir’den ne hikmetse izin çıkmıyor ve size etkinliklerini duyuramıyoruz. Kursları ve binanın fiziki yapısını tanıtamıyoruz.

SGM ve SAMEK bünyesinde şu an 2.300 kadar kursiyer eğitim görüyor. Ciddi bir rakam ve emeği geçen, kurslara katılan herkese teşekkür etmek lazım. SGM’de çocuk ve gençler, SAMEK’te yetişkinlere yönelik kurslar mevcut.

Binanın fiziki yapısı, eğitime uygun. Karasu’muza yakışan bir konferans salonu var. 250 kişilik salon, ilavelerle 300'ü bulabilir. Salonu siyasi partilere vermeme kararı alınmış, sadece kurumlara verilmesi düşünülüyormuş.

SGM içerisinde bir adet kantin var. Her saat sıcak çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Ve en önemli detay, SGM bünyesinde ücretsiz aile danışmanlığı veriliyor. Bu güzel bir hizmet.

Haberini yapamadığımız için sizlere aktaramadık, bu konuda hakkınızı helal ediniz. 15 milyon liralık binanın sahipleri, bu bilgileri verdim diye umarım gönül koymazlar.

Biraz reklamınızı yapmak istedim. Gerçi sizler, yapar bize atardınız, biz de kuzu kuzu yayınlardık (!)...