Ramazan ayında kurulan sofrada iştah kabartan tatlı fiyatları bu yıl el yakıyor. Habeş Usta Künefe ve Baklava işletmecisi Habeş Pala, “Geçen sene klasik baklavanın tepsisini 250 – 300 TL’den satarken bu yıl 600-700 TL’ye yükseldi. Tulumbaya ise yüzde 50 zam geldi. Tatlı malzemelerine ise yüzde 300’e varan zamlar uygulandı” açıklamasında bulundu.

ZAMLAR TEZGAHLARA YANSIDI

Malzemeye yapılan zamların maalesef ki tezgahlara da yansıdığını söyleyen Pala, “Geçen sene Ramazan öncesi bir çuval şeker 290 TL iken bu sene bin 300 TL oldu. Vatandaş illaki tatlı alacak ama önceki yıllara göre bu daha az olacak” dedi. Ramazan hazırlıklarını tamamladıklarını da söyleyen Habeş Pala, “Güllaç, bize özel çikolatalı baklavamız, soğuk baklava, tulumba ve birbirinden lezzetli baklava çeşitlerimiz tezgahlarımızda olacak” ifadelerini kullandı.

DİKKATLİ OLUNMALI

Güllaç fiyatlarını Ramazan’a özel baklavaya göre daha uygun tuttuklarını söyleyen Habeş Pala, “Biz bu Ramazan’da her eve tatlı girsin istiyoruz” vurgusunu yaptı. Özellikle merdiven altı ürünlere dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulunan Pala, “Eğer tereddüt ediyorsanız bir dilim tatlıyı dolapta bir iki gün bekletin. Kristal şekere dönmüyorsa glikoz kullanılmıştır ve bu sağlık açısında oldukça zararlıdır. Kristalleşiyorsa o tatlı normal şekerden yapılmıştır. Bu yüzden kimse bilmediği yerden tatlı almasın” dedi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi...