Hasan Kar'ın "Hadi bitirelim bu işi" başlıklı köşe yazısı

Buradan tüm rahatlığım ve içtenliğim ile şunu söyleyebilirim. Şehrin en önemli simgesi olan ve bu şehirde yaşayan insana her zaman bir ümit veren ve bu güzel duyguyu her zaman canlı tutmaya çalışan hatta tutan Sakaryaspor'dur. İyi günler iyi haftalar.

Geçtiğimiz hafta cumartesi günü Kocaelispor ile Kocaeli'nin sahasında oynadığı maçı 0-2 kazanan Sakaryaspor, ligi üçüncü bitirerek Play-Off'ta final oynamaya hak kazandı. Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda Tuncay Şanlı istifa etmişti. Emekleri çok büyük kaptanın. Sakarya onu hep sevdi ve o sevgiyi sonuna kadar hak ediyor. Buradan sevgi ve saygı Tuncay Kaptan’a.

Play-Off maçları gerçekten her hususta seviyesi yüksek oluyor diyebiliriz. Şimdi Bodrumspor - Boluspor, Kocaelispor - Çorumspor arasında yapılan maçların finalisti Sakaryaspor ile final oynayacak. Umarım Sakaryaspor bu yıl Süper Lige yükselir. Bu şehir, bu takım Süper Ligi hak ediyor. Nüfus ve gelişmişlik açısından baksanız ve baz alsanız yeter.

Kocaeli'deki maça Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Milletvekillerimiz Ali İnci, Lütfü Bayraktar, Ertuğrul Kocacık tribünde yerlerini almışlardı. Başkan Alemdar yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Anadolu güneşi tekrar doğuyor” dedi. Maçın ardından Sakaryaspor, şehir girişinde gişelerde başlayıp şehrin merkezine kadar kutlama ve sevinç gösterisi ile karşılandı. Ben yıllar önce; Antalya'da Malatya ile oynadığımız Play-Off maçı vardı. Penaltılarda kaybetmiştik. O maça gitmiştim perişan bir halde şehre dönmüştük. Bu spor, unutmamak gerek! İşte biri kaybederken biri kazanacak. Artık Süper Lig için tek bir maç var. İnşallah bu hikaye yarım kalmaz, hadi bitirelim bu işi.

Süper Lig’de, evet parasal anlamda ayakta kalması zor olması gerek. Ama yüzdük yüzdük sonuna geldik. Bu şehir olarak bunun devamını getiririz. Takımın, Tatangaların finalde yüzü gülsün, bu şehrin yüzü gülsün, Süper Lige ismini yazdıran Sakaryaspor olması dileğiyle… Kendinize iyi bakın, hoşça kalın.