Ayşenur Elmacı'nın "Helvacı’nın yerine Arslan geldi" başlıklı köşe yazısı

medyabar.com internet sitesinde “Karasu’daki şov artık Tekirdağ’da devam edecek!” başlıklı haberinde Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı’nın Karasu’da ki 3 yıl 26 günlük medyaya yansıyan olaylarını toplu şekilde okurlarla paylaştı.

Sakarya’da internet sitesi deyince akla ilk gelen https://medyabar.com’dur. Bu tartışılmaz. Medyabar’ın haberi yayınlama ve yorumlamasında herhangi bir sorun yok. Kaymakam Helvacı zaten Karasu’ya geldiği ilk hafta ziyaretinde basının ve basının yapacağı haberlerin önemli olmadığını dile getirdi.

Bir basın mensubu olarak Karasu’da görev yaptığım süre boyunca dört kaymakam gördüm. Murat Duru, Şafak Gürçam, Aziz Mercan ve Ahmet Naci Helvacı ile çalıştık.

Murat Duru, Şafak Gürçam ve Aziz Mercan ile çok güzel bir şekilde uyumlu ve iletişim halindeydik. Ahmet Naci Helvacı ile açık açık söylemek gerekirse kimse anlaşamadı. Uyumlu çalışılmadı.

Bir bilgiye ulaşmak istedik iletişime geçtik “Bu tür sorunlar için beni aramayın” diyerek çözümcü hiçbir zaman olmadı.

Medyabar’ın haberine tepki gösterenler olmuş. Sadece dışarıdan bir iki sefer gördükleri kişi için yorum yapılmaz.

O yorum yapanların kaçı oturup bir kahve çay içmiş Kaymakamla?

Üslup çok önemlidir. İnsanlara yaklaşım ve güler yüz çok önemlidir. Açık açık söylüyorum kimse uyumlu çalışamadı Ahmet Naci Helvacı ile. Aziz Mercan bire bir kimseyle tartışmadan ayrıldı bu ilçeden.

Şu anda bile bir önceki dönem Karasu Kaymakamı Aziz Mercan’ın devlet adamlığı konuşuluyorsa buradakilerde bir oturup düşünmesi gerekiyor.

Aziz Mercan denince tam bir Devlet Adamı deniliyor da Ahmet Naci Helvacı için neden bu yorumlar yapılıyor?

Kararnameye göre 13 Temmuz 2020 tarihinde Karasu’ya atanan ve 29 Temmuz’da göreve başlayan Dr. Ahmet Naci Helvacı’nın yeni görev yeri Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi oldu. Helvacı’nın Karasu’da görev süresi 3 yıl 26 gün sürdü. Aynı kararnameyle yeni Karasu Kaymakamlığına ise Eskişehir Çifteler Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan getirildi.

Karasu’da 37 ay görev yapan Helvacı bu görev süresi içerisinde çok tartışıldı. En çok tartışmayı ise şehit olan Piyade Teğmen Ömer Faruk Civelek’in cenazesinin toprağa verileceği gün izine ayrılmasında yaşandı.

Halktan kopuk bir hizmet süreci geçiren Helvacı buna karşılık sosyal medyada farklı olarak gündeme geldi. 6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrasında Karasu ilçesinden deprem bölgesine odun gönderilmesi sırasında eline balta alıp kameralar karşısında baltayla odunları doğrarken söylediği ‘Hadi benden bu kadar şov bitti’ ifadesi gündem oldu.

İşte Karasu’nun eski kaymakamı Helvacı’nın hafızalarda kalan olayları…

18 Temmuz 2022; Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı Şehit Piyade Teğmen Ömer Faruk Civelek'in toprağa verileceği gün yıllık izine çıktı. Kaymakam Civelek'in şehit cenazesinin toprağa verildiği gün izine ayrılması farklı yorumlara oldu.

02 Nisan 2022; Karasu Kaymakamlığı’nın, kimsesiz yaşlı bir kadın için Aziziye Mahallesi'nde yaptırdığı 2 katlı villa Karasu’da tartışma konusu oldu. 'Buraya yapılan para ile 45 ihtiyaç sahibi aile ev sahibi yapılırdı' diye tepki oluştu. Tepkilerin odağındaki Karasu Kaymakamı ise sessiz kaldı.

14 Şubat 2023; Karasu'da deprem bölgesine gönderilmek üzere odun kesilmesi çalışması sırasında ilçe kaymakamı bir süre baltayla odun kırdıktan sonra "Hadi benden bu kadar. Şov bitti" ifadelerini kullandı.

21 Haziran2023; Dr. Ahmet Naci Helvacı başarı belgesini almayı reddeden Milli Eğitim Müdürlüğü Şefine yönelik resmi üslubun dışında bir resmi yazı yazarak "Yankee" ve "donkişot" benzetmesi yaparken "Hal ve tavırlarına dikkat etmesi" tavsiyesinde bulundu.

Şeklindeki haber ilçemizde bu haftanın en çok konuşulanlar arasına girdi.

Dr. Ahmet Naci Helvacı’ya Tekirdağ’ın Şarköy İlçesinde yapacağı çalışmalar için başarı diliyorum. Hoşça kalın.

Karasu Kaymakamlığına atanan Eskişehir Çifteler Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan’a buradan hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Hoş geldiniz diyorum. İnşallah Ahmet Naci Helvacı’nın durumuna düşmeden herkesle uyumlu çalışır.