Ayşenur Elmacı'nın "İttifak sadece MHP’den mi oluşuyor?" başlıklı köşe yazısı

Geçen hafta gerçekleşen Karasu Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda dikkat çeken detaylar ve hararetli dakikalar vardı.

Komisyon belirleme maddesinde Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Fatih Şentürk’ün yaptığı hamle herkesi şaşkına çevirdi.

OSB Komisyonu’nda Fatih Şentürk’ün, komisyonda kendisine oy vermemesi herkesi şaşkına çevirdi.

OSB Komisyonu’nda AK Parti gurubuna sadece AK Parti Belediye Meclis üyeleri ile MHP gurubu destek verdi.

MHP gurubuna ise AK Parti gurubu destek vermedi. MHP gurubuna Yeniden Refah Partisi ve CHP grubu destek verdi.

13’e 12, MHP’de kalması gereken OSB Komisyonu Fatih Şentürk’ün kendisine oy vermemesi ile 12-12 oldu ve başkan tercihi ile komisyon AK Parti gurubuna kaldı.

Fatih Şentürk’ün bu hareketi sonrasında MHP Karasu İlçe Başkanı Hamza Uğur olmak üzere MHP’li ilçe yöneticileri ve partililer meclis toplantı salonunu terk etti.

Meclisin en rahat ve sakin ismi Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’ydı. Olan biteni sinema izliyormuş rahatlığı, sakinliği ile takip ediyordu.

MHP Karasu Belediye Meclis Üyesi Fatih Şentürk, belediye meclis toplantısının 2.oturumunda konuyu; “Arkadaşlarım, dostlarım, partililerim hatta kuzenlerim bile beni adeta bu hareketim sonrasında hain ilan etti. Ülkücülüğümü sorgulayanlar oldu. MHP’liliğimi sorgulayanlar oldu. İshak Sarı’nın yanlısı olarak yazanlar oldu. Ben, bir yanlış yaptıysam burada üç tane arkadaşıma ve ilçe başkanına yanlış yaptım. Hesabımı da onlara veririm. Benim hesabımı onlar keser, cezamı da onlar veririler. Teşkilatıma karşı boynum kıldan incedir. Yeniden Refah ve CHP, OSB oylamasına kadar her komisyonda aday çıkartıyorlar ama OSB oylamasında nedense aday çıkartmıyorlar. Sadece İshak Sarı’ya ders vermek amacıyla bizi ortaya atıp hareket yapmaya çalışılıyor” diyerek açıkladı.

Ancak Yeniden Refah Partisi meclis gurubu; “Aday çıkarsak bile kazanamayacağız aşikar, belli olan bir durum. Aday çıkarsak zaten seçilemeyeceğiz. Bu yüzden MHP gurubunu destekledik. Biz kimsenin üzerinden kimseye ders vermeye çalışmadık. Çalışmayız da. Biz nereye destek vermek istersek veririz. MHP’ye de destek vereceğimiz zaman da bunu Fatih Şentürk’e sormayacağız. Şentürk önce kendileri AKP gurubunu desteklerken neden AKP gurubu MHP’yi desteklemedi? Önce bunu açıklasın. İttifaka sadece MHP mi sahip çıkıyor? Şentürk tam olarak kendisini açıklayamadı” diyerek sitemde bulundu.

MHP Belediye Meclis Üyesi Fatih Şentürk, Ankara siyaseti ile rest çekti. Yeniden Refah ve CHP’nin açıkçası kendilerini desteklemelerini istemedi.

Ancak OSB oylamasında MHP’li diğer meclis üyeleri kendilerine oy verdi. Sadece Şentürk kendisine ve gurubuna oy vermedi. O zaman MHP’li diğer meclis üyeleri de kendilerine oy vermeseydi diye yorumlandı.

MHP her platforma AK Parti’ye destek verirken AK Parti’nin MHP’ye destek vermemesi “İttifak sadece MHP’lilerle mi yürüyor?” diyerek de yorumlandı.

KARAKAŞ RENK KATTI

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Mücahit Karakaş’ın mecliste hemen hemen her gündem maddesinde söz alarak açıklamalarda bulunması meclise adete renk kattı diyebiliriz.

Bilgi ve düşünceleri ile hemen hemen her alanda bilgisinin olması ciddi anlamda artı olacaktır.

Sorunla değil, sorunların çözümü ile açıklamalar gerçekleştiren Mücahit Karakaş’a tepkiler ve bakış açıları oldukça olumluydu.