Sakarya Valimiz Çetin Oktay Kaldırım, Ramazan ayı boyunca özellikle ihtiyaç sahipleri, yetim ve öksüzler, şehit ailelerimiz, gazilerimiz, hasta ve yaşlılarımıza ihtimam gösterilmesi için İlçe Kaymakamlarına “Bu yıl hep birlikteyiz” “Huzur ve güven içerisinde idrak edilsin” talimatı verdi.

Geçtiğimiz iki senede de Ramazan ayını pandemi sürecinin gölgesinde, sevdiklerimize ve yakınlarımıza herhangi bir sağlık problemi yaşatmama adına birbirimizden uzak idrak ettiğimize değinen Vali Kaldırım, bu yıl geçmişe nazaran biraz daha rahat olsak da yine tedbiri elden bırakmayacağımızı, ancak özlediğimiz Ramazan günlerini sevdiklerimizle hep beraber yaşayabilecek olmanın da ayrı bir sevinci barındırdığını söyledi.

Rahmet, mağfiret, kurtuluş ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’in; kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberliğimizin daha da perçinleştiği en güzel günleri ihtiva ettiğini ifade eden Vali Kaldırım, devletimizin her zaman olduğu gibi Ramazan ayında da vatandaşlarımızın daima yanında olacağını belirterek tüm Kaymakamlara;

“Ramazan ayı boyunca ulaşılmadık ihtiyaç sahibi, başı okşanmadık yetim ve öksüz bırakmayalım, şehit ailelerimiz, gazilerimiz, hasta ve yaşlılarımıza bu ay boyunca özel hürmet ve hassasiyet gösterelim, Ramazan’ın ruhuna ve maneviyatına uygun bir şekilde toplumun değişik kesimlerine dokunalım. İftarlarımızı şatafatlı sofralarda değil de, hanelere konuk olarak sade bir şekilde vatandaşlarımızla birlikte açalım, yine ihtiyaç sahipleri, yetim ve öksüzleri, şehit ailelerimiz ve gazilerimizi misafir ederek iftarlarımızı onlarla birlikte yapalım” yönünde talimatlar verdi.

Verilen talimat doğrultusunda ilçe Kaymakamlarımız bakalım nasıl bir yol izleyecek? Ben inanıyor ve güveniyorum ki ilçe kaymakamımız bu talimatlar doğrultusunda başı okşanmamış yetim öksüz, ihtiyaç sahipleri, şehit ailelerimiz ve gazilerimiz yalnız bırakılmayacaktır.

Basınla her ne kadar mesafeli olsalar da Valimiz Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatları doğrultusunda yapılacak olan bu ziyaretleri halkımız ile paylaşmak isteriz. Ben bu çalışmaların Karasu Kaymakamlığı tarafından titizlikle yapılacağını düşünüyorum.

Şuna da değinmeden geçmek istemiyorum. Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar’ın çalışmalarını titizlikle takip ediyoruz. Bire bir fazla diyaloğumuz olmasa da şahsi olarak kendisini tanıyorum. Çalışmalarını takip ediyorum. Bunu neden mi diyorum. Valimiz Kaldırım’ın açıklamalarını talimatlarını okurken aklıma Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar geldi.

Sık sık gördüğüm kadarı ile Acar kimseden talimat almadan bire bir her zaman yaşlıların yanında oldu. Her zaman vatandaşının sofrasına oturdu. Alo demeden oturulsun o sofralara. Alo demeden konuk olunsun evlere. Bunu başaran kim derseniz Ahmet Acar derim

Her neyse inşallah bu talimatlar doğrultusunda İlçe Kaymakamımız Ahmet Naci Helvacı güzel çalışmalar gerçekleştirir. Vatandaşımıza bu çalışmaların içeriğini vermek isteriz.

Kolaylık sizlerle olsun!