Çarşamba günü Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi açılışı düzenlendi. Açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

45 ÖĞRENCİ 16 DANIŞMAN ÖĞRETMEN

Proje Yürütücüsü Aynur Akar, “Sergimizde; araştırmadan, bilgilendirmeye, tasarımdan, teknolojiye ve yemek projelerinin yer aldığı toplam 16 projemiz bulunmakta. Fuarımızda yaklaşık 45 öğrenci, 16 danışman öğretmen yer aldı. Ayrıca sergimizde çocuklar için sorumluluk takvimi projemizde bulunuyor. Bu projemiz tasarım tesciline başvuruda bulundu. En yakın zamanda projemizin tescillenmesini bekliyoruz” sözlerini kullandı. Okul Müdürü Canan Erol ise, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek, emeklerinden dolayı teşekkür etti.

BİLİM FUARLAR ÖNEMLİ

Sergide tek tek stantları gezerek öğrencilerden bilgi alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, bilim fuarlarının önemine dikkat çekti. Turhan, “Bilim fuarları daha ileriye giden yarışmaların bir alt basamağı ve temelini oluşturmakta. Bu yüzden bu sergileri çok önemsiyoruz. Siz gençler tam olmanız gereken yerde ve projelerdesiniz. Mesafe almak, yeni projelere doğru yükseliş sağlamak istiyorsak buralarda görev almamız ve birinci basamakları geçiyor olmamız lazım. Bu çalışmalardan dolayı Okul Müdürümüz Canan Erol’u, görev alan öğretmenlerimizi ve siz öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.  

Güler Çınasoğlu’nun haberi

foto_galeri_700x89

Editör: Güler Çınasoğlu