Hasan Kar'ın "Karar mı, kural mı?" başlıklı köşe yazısı

Her şey iyi, kötü, çirkin ile başladı. Her ne kadar bir film karakteri olsa da bu bahsettiklerim hayatta çokça karşılığı olduğunu gözlemliyoruz. İyi günler iyi haftalar…

Dünyanın her ülkesinde var olan bir durum aslında ve kronik bir sorun haline gelen, birilerinin birileri üzerinden hesaplaşma kavramı, yöntem ve metot olarak adil olmayan bir husus ve durumdur. Her kimin kimle bir münasebeti varsa mutlak süreçle o kendi işini kendi çözmesi gerekir. Herhangi bir kişiyi aracı olarak tayin etmemesi gerekir. Konu ile ilgili tayin etme durumu kimse tarafından verilemez ve alınamaz. Bu tarz konular ile alakalı bir girişle yazıma başlamak istedim.

Kıymetli okurlar; iletişimin en büyük ve en yüksek mertebeye ulaştığı bir dönem içerisindeyiz. Dijital ortama, platforma yazdığınız veya paylaştığınız bir nesne; önemi, değerine ve kitlesine göre ülke hatta dünya gündemine kadar gidebiliyor. Hal böyle olunca doğru hukuka uygun, teyite muhtaç olmayan kimsenin kişilik hakları ve özel hayatın gizliliğine zarar vermeyen bilgiler paylaşmak ve bu noktada bir politika izlemek en doğru ve en adil olanı olacaktır. Günümüzde hem ülkemizde hem de dünyada sosyal medya fenomenleri yoğun bir şekilde yayın yapan bu platformları kaplamış durumda. Bu fenomenler farklı kategori içerisinde paylaşım yapıyorlar bunların bir kısmı bilim, gastronomi, kurgu, moda, tarih, teknoloji, sanat, bunların içerisinde gerçekten benimde takip ettiklerim var. Bugün dünyanın farklı ülkelerinde devasa anlamada fuarlar düzenleniyor ve bu fuarda tanıtılan herhangi bir şey sizin gündelik hayatta bir üç yıl veya beş yıl sonra karşınıza çıkacak bir yenilik oluyor. Bu fuarlara gitme durumu haliyle herkesin olamıyor ama bir fenomenin buraya giderek olan biteni sizlere aktarması fuarla ilgili tüm gelişmelerden haberdar olmanıza vesile oluyor. Bu örneğini verdiğim güzel yanı… Şimdi birde bizlere hiçbir katkısı olmayan ve olmayacak fenomen türleri var biliyorsunuz. İşte kurgu tarzında olan, laf ebeliği yapan, tarz paylaşımlar zaman israfından başka hiçbir şey değil. Bunlardan hem kendinizi sakının hem de yakınlarınızı koruyun. Hayatınız boyunca yaşantınıza hiçbir etkisi olmayacaktır bu tarz paylaşımların. Ya bir karar verelim ya da bir kural koyalım… Kendinize iyi bakın, hoşça kalın.