Remzi Akbaş'ın "Sarı, eleştiriye kapalı" başlıklı köşe yazısı

Partisi tarafından yeniden aday gösterilen Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı 6 Şubat tarihinde yapılan meclis toplantısında gündem maddelerine geçilmeden önce, 5 yılın değerlendirmesini yaparak meclis üyelerinden helallik istedi.

İnsanın aklına gelmiyor değil.

Mart ayının ilk haftasında mevcut meclisin son toplantısı varken, neden 1 ay öncesinden helallik istiyor?

İshak Sarı'nın bu açıklaması nezaketen elbette olumlu karşılanabilir. Ancak 5 yıllık sürede muhalefetin meclis üyelerine zaman zaman sert ve kırıcı söylemlerde bulunup helallik istemek çok samimi gelmiyor.

Ayrıca; Sarı'nın sadece meclis üyelerinden değil, Karasu halkıyla da helalleşmesi beklenir. Öyle ya, belediyenin rutin hizmetlerinden kimileri memnun olsa da kimileri de eleştirmektedir.

Eleştirilerden biri basına yansıdığı için bilginize arz ediyorum.

Belediye Başkanı Sarı, geçtiğimiz hafta içinde Aziziye Mahallesi’ni ziyaret ettiğinde bazı fotoğrafları sosyal medya hesabında paylaşarak "mahalle sakinleri ve esnaflarla samimi bir atmosferde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadık" türünden açıklama yaptı.

Aziziye Mahallesi Muhtarı Besim Ömer Cengiz de bu paylaşıma beş adet soru yönelterek eleştiride bulundu. Ancak Sarı’nın hesabına yorum olarak yazılan bu sorular silindiği gibi hesabı da yorumlara kapatıldı. (İlçe başkanlığı döneminde eleştirilerim nedeniyle beni de arkadaşlıktan çıkarmıştı.)

Elbette bu durum daha çok tepki aldı. Bazı kişiler sosyal medyadan yaptıkları yorumlarda İshak Sarı'yı bu tavrından dolayı eleştirdi.

Halka hizmet noktasında yetki ve sorumluluğu bulunan her siyasetçi kendisi hakkında yapılan eleştirilere açık olmalı, saygı duymalıdır. Eğer buna tahammülü yoksa kendisinde bir sorun var demektir.

Sarı'ya karşı bir protesto da muhtarlardan geldi.

Geçtiğimiz Perşembe günü Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden Sarı, bir şok da burada yaşadı. Edinilen bilgilere göre daha önceden haber verilmesine rağmen 40 muhtardan 28'inin Sarı'nın ziyaretine icabet etmemesi çok manidar bulundu.

Seçim gezilerini sürdüren Sarı'nın zaman zaman vatandaşlardan da eleştiri aldığı bilgisi geliyor. Bu demek oluyor ki göreve geldiği günden bu yana halkla arasında bir kopukluk olmuş.

Ha bu arada... Basında yer alan açıklamasında "Tebessüm sadakadır" demiş. Elbette bu kişilere göre değişir. Keşke hep tebessüm içinde olabilse vatandaşla daha fazla ilgilenebilseydi. Neyse bu onun sorunu!

Bu arada AK Parti'nin önde gelen aday adaylarından SASKİ Şube Müdürü Ömer Babalıoğlu'nun aday gösterilmemesi kendisinde bir burukluk ve kırgınlık yaratsa da, Büyükşehir Adayı Yusuf Alemdar'ın isteğiyle aynı görevine dönmesi başka bir partiden Sarı'ya rakip olmanın yolunu da tıkamış oldu.

Bu kararı hangi psikolojik duyguyla verdiğini tahmin edebiliyorum. Bu süreçte Karasu'da kamuoyunda önemli destek görmesi ileride siyasette önünün açık olacağını gösteriyor.

İshak Sarı'yı eleştiri ile başladık, iyi bir tespitle bitireyim:

Karasu'nun tanınmış esnaflarından Ali Güler'in Merkez Camii'nde kılınan cenazesine katılan Yeniden Refah Partisi Adayı Recep Özdemir ile İshak Sarı'nın 3 kez sarılıp kucaklaşması dikkatimi çekti. Her ne kadar rakip olsalar da böyle bir davranışın tüm adaylara örnek olmasını diliyorum!