Karasu Anadolu Lisesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Ankara gezisiyle 46 öğrencisini Cumhuriyet tarihinin önemli mekanları ve üniversite yaşamıyla buluşturdu. Anıtkabir’den TBMM binalarına, Milli Kütüphane’den OSTİM Teknik Üniversitesi’ne uzanan gezi, öğrencilere hem tarih bilinci hem de gelecek hedefleri açısından önemli deneyimler kazandırdı.
TARİHİ YOLCULUĞA ÇIKTILAR
Gezinin ilk durakları arasında Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir, Milli Kütüphane, Birinci ve İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisi binaları ile Ankara’nın tarihi ve turistik mekanları yer aldı. Öğrenciler, Cumhuriyet'in kuruluş sürecini ve bağımsızlık mücadelesinin izlerini taşıyan bu mekanları ziyaret ederek tarihi bir yolculuğa çıktı.
ÜNİVERSİTE YAŞAMINI YAKINDAN TANIDILAR
Ankara eğitim ve kültür gezisi kapsamında OSTİM (Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi) Teknik Üniversitesi de ziyaret edildi. Gerçekleştirilen tanıtım ziyaretinde öğrenciler; yükseköğretim olanakları, akademik bölümler ve üniversite yaşamı hakkında bilgi aldı. Gezinin öğrencilerin tarih bilinci ve akademik gelişimleri açısından önemli olduğunu belirten Okul Müdürü Ali İhsan Kılınç, “Öğrencilerimizin Cumhuriyetimizin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları yerinde görmeleri, milli ve manevi değerlerimizi daha yakından tanımaları açısından son derece kıymetli” dedi.
EĞİTİM YALNIZCA SINIFTA GERÇEKLEŞMEZ
“Eğitimin yalnızca sınıflarda gerçekleşmediğine inanıyoruz” diye belirten Okul Müdürü Kılınç, “Bu tür gezilerle öğrencilerimizin bilgi ve görgülerini artırırken üniversite yaşamını tanımalarına ve gelecek hedeflerini daha bilinçli oluşturmalarına da katkı sunmayı amaçlıyoruz. Geçmişini bilen, Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkan ve geleceğe güvenle yürüyen nesiller yetiştirmek en büyük hedefimizdir” ifadelerini kullandı.

















