Pazartesi günü sabah saatlerinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili etkileyen deprem için Karasu’da Deprem Yardım Komisyonu kuruldu. Komisyondan yer alan; Karasu Belediyesi, Kızılay, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Müftülük, İlçe Tarım Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü Cuma günü toplanarak basın açıklamasında bulundu.

KAN BAĞIŞI DEVAM EDECEK

Toplantıda konuşan Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, ilçeden Orman İşletme Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Sahil Güvenlik, Jandarma ve belediye personellerinin bölgeye gittiğini söyledi. Karakaş, “İlçemizden yardım bölgesine, 1 tır konteynır, 3 tır yakacak, 1 tır gıda, 5 tır (temizlik malzemesi, giyecek, ilaç, yiyecek, soba, tüp ve ısıtıcı) olmak üzere toplam 10 tır gitti. Ayrıca Kızılay önderliğinde pazartesi günü 208 ünite kan bağışı yapıldı ve bu pazartesi günü de Türk Kızılay mobil kan bağış aracında bağışlar devam edecek” dedi.

TALEP EDİLEN GIDALAR

11 adet özel firmalardan iş makinelerini bölgeye yönlendirdiklerini, Karasu Belediyesi’nin de jeneratör, 1 adet paletli makineyi deprem bölgesine gönderdiğini söyleyen Karakaş, “Bize başvuruda bulunan vatandaşlarımızı çoğunlukla nakit yardıma yönlendiriyoruz” dedi. Toplantıda önemli bir konunun da altını çizen Başkan Yardımcısı Karakaş, “Bebek maması, bebek bezi, battaniye, yatak, çadır, soba, tulum, kuru gıda, konserve, tüp ve ısıtıcı ihtiyaçları hala eksik durumda. Yardımda bulunacak vatandaşların özellikle bu malzemeleri 24 saat açık olan Karasu Spor Salonu’na bırakmalarını talep ediyoruz” vurgusunu yaptı.

AFAD TALEBİ İPTAL ETTİ

Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, cenaze araçları ile ilgili de açıklamada bulundu. Karakaş, “Bölgede görev yapan arama kurtarma ekipleriyle iletişim gruplarımız var. Buradan AFAD ekipleri önce cenaze yıkama araçlarını talep etti. Bu talep üzerine bölgeye göndermek için araçlarımızı hazırladık. Araç yola çıkmak üzereyken, AFAD bu talebini iptal etti. Bu sebepten dolayı cenaze araçlarımızı bölgeye gönderemedik” dedi.