Liselere Geçiş Sınavı’nın ardından Karasulu öğrenciler tercihlerini yaptı. Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü MEBSİS Yöneticisi Ali Özdemir, Karasu’nun eğitim çıtasının her yıl yükselerek devam ettiğini vurguladı. Özdemir, “LGS Türkiye birincimiz Nur Dursun, Baykar Teknoloji ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih ederken, ilk 20’de yer alan diğer öğrencilerimizden biri Karasu Atatürk Anadolu Lisesi’ni, ikisi imam hatip lisesini ve 16’sı ise Sakarya’ya bağlı fen liselerini tercih etti” dedi.

SAYILAR ARTTI

Özdemir, “Geçen sene 22 fen lisesine yerleşen öğrencimiz varken bu sene bu sayı 30’a yükseldi. Sınavlı alanlarda ise geçen sene 75 olan öğrenci sayımız bu sene 80 olurken, güzel sanatlar lisesine geçen sene 2 bu sene ise 4 öğrenci yerleştirdik. İmam hatip lisesine ise geçen sene 14 bu sene 19, mesleki ve teknik eğitimleri ise geçen sene 5 bu sene ise 22 öğrencimiz tercih etti. Bunda Kocaali’de açılan Denizcilik Meslek Lisesi’nin büyük etkisi var. Sosyal bilimler lisesine ise geçen sene 6 bu sene 12 öğrencimiz yerleşti. 7 öğrencimizde bu sene spor lisesine sınavla yerleşti” ifadelerini kullandı.

ANADOLU LİSELERİ DOLDU

Şu anda yerleşemeyen 29 öğrencinin olduğunu da sözlerine ekleyen Ali Özdemir, hala tercihlerin devam ettiğinin de altının çizdi. Yerel yerleştirmede ise 318 öğrencinin Anadolu liselerini seçtiğini söyleyen Özdemir, “44 öğrencimiz imam hatip lisesini, 218 öğrencimiz mesleki ve teknik Anadolu liselerini, 7 öğrencimiz sağlık meslek lisesini ve 7 öğrencimiz de özel Anadolu liselerine gitti” dedi. Karasu Atatürk Anadolu Lisesi’nin kontenjanın tamamının dolduğunu da söyleyen Özdemir, son öğrencimiz yüzde 21,59 ile okulumuza yerleşti. İlçemizdeki Anadolu liseleri de tamamı doldu. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi